27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaPosljednje predavanje/radionica "Riječ i smisao" u Mjesecu hrvatske knjige

Posljednje predavanje/radionica “Riječ i smisao” u Mjesecu hrvatske knjige

Ovogodišnju manifestaciju Mjeseca hrvatske knjige, Dubrovačke knjižnice će zaokružiti predavanjem i radionicom za odrasle na temu „Riječ i smisao“ koja će se održati u utorak, 15. studenoga 2022., u čitaonici Narodne knjižnice Grad od 19 do 20:30 sati. Predavanje i radionicu vodit će Kristina Rožić, magistra znanosti organizacijskog ponašanja i logoterapeut-savjetnik, ispred In medias res, obrta za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem. 

Zbog ograničenog broja sudionika i pripreme prostora i materijala potrebno je unaprijed najaviti se za sudjelovanje do 15. studenoga u 12:00 sati na e-adresu: informacijska.sluzba@dkd.hr.

Kroz obradu višestruko nagrađivane knjige „I na početku i na kraju bijaše kava“ autorice Julijane Matanović, sudionici i sudionice moći će čuti i porazgovarati o važnosti riječi i komunikaciji bez riječi, oblikovanju duha vremena i percepciji kvalitete življenja u odnosu na objektivne vrijednosti, odnosno, vrijednosti koje su trajne i neovisne o duhu vremena i kulturi življenja, jer su vrijednost same po sebi. Pored toga, na zabavan interaktivan način sudionici i sudionice također će moći iskustveno istražiti različite čimbenike oblikovanja misli i osjećaja te prostora u svojoj nutrini za slobodan izbor zauzimanja stava prema istima, a onda i djelovanja sukladno svom ljudskom dostojanstvu prema horizontima smisla usmjerenim k objektivnim vrijednostima. 

Sudjelovanje na predavanju i radionici „Riječ i smisao“ prilika je za tematsko druženje na kojem će se sudionici i sudionice moći upoznati s antropološkom slikom o čovjeku i osnovnim postavkama logoterapije – psihoterapijskog pravca „liječenja smislom“, čiji je začetnik Viktor Frankl, te istražiti važnost riječi i odjeka različitih načina izražavanja u neprestanom cjeloživotnom procesu oblikovanja osobnosti. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA