30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPOSLJEDICE KORONA KRIZE Libertas smanjio plaće, radnici se izjašnjavaju žele li u...

POSLJEDICE KORONA KRIZE Libertas smanjio plaće, radnici se izjašnjavaju žele li u mirovinu

Pandemija koronavirusa ostavila je traga na gotovo svim granama gospodarstva. Tako je i dubrovački javni gradski prijevoznik Libertas Dubrovnika zbog pada prihoda i broj prevezenih putnika odlučio na uvođenje mjera štednje kako bi se smanjila rashodovna strana poslovanja. Plaće su dogovorno smanjenje 10 i 20 posto, a trenutno je tijeku prikupljanje podataka o interesu djelatnika koji ispunjaju uvjete za umirovljenje.

“Sukladno o dosad iskazanoj želji dijela zaposlenika, Libertas Dubrovnik d.o.o. je u fazi prikupljanja podataka o interesu djelatnika koji ispunjavaju uvjete za umirovljenje, sve u cilju očuvanja stabilnosti i radnih mjesta unutar tvrtke” kazao nam je glasnogovornik Libertasa, Nikša Grljević.

Grljević je kazao kako su zbog ekonomske krize uslijed pandemije koronavirusa, a uzevši u obzir smanjenja prihoda i broj prevezenih putnika provedene određene mjere štednje kako bi se smanjila rashodovna strana poslovanja.

“Među nizom mjera koje su uvedene došlo je i dogovornog smanjenja plaća od 10 i 20 posto, ovisno o raspoređenosti” potvrdili su iz Libertasa.

Kako pojedini linije gradskoj prijevoza, koje su ukinute za vrijeme oštrijih mjera i ograničenja od strane Nacionalnog stožera, upitali smo Libertas hoće li povratak i povećanjem broja turista pojačati vozni red.

“Pitanje autobusnih linija najlakše je prikazati kroz činjenicu kako Libertas trenutno bilježi oko 30 posto lanjskih poslovnih rezultat, bilo da je riječ o prihodu ili broju prevezenih putnika, dok je raspored na 60 posto lanjske razine. Bolji gospodarski rezultat u cijeli i prije svega kraj pandemijskog načina života i obavljanja djelatnosti zasigurno su temeljni preduvjet pojačavanja voznog reda” zaključili su iz Libertasa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA