28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePonudite svom djetetu glazbu, brojni su razlozi za to!

Ponudite svom djetetu glazbu, brojni su razlozi za to!

Glazba doista može biti terapija i između ostalog, može bitno utjecati i na razvoj samog mozga. Nije li to dovoljan razlog da svog mališana potaknete na uključivanje u neku glazbenu aktivnosti? Izbjegavajte stavljati pred dijete bilo kakva očekivanja, dovoljno je tek potaknuti ga na bavljenje glazbom. Nisu bitna natjecanja i veliki uspjesi, bitno je potaknuti kreativnosti i stvaralaštvo u djetetu.

Nisu ovo puste pretpostavke, naime istraživanje je pokazalo da je glazba doista učinkovita kao pomoć u učenju. Istraživanje na Northwestern sveučilištu pobilo je sve one česte predrasude kako glazbena edukacija uglavnom služi kako bi djetetu popravila prosjek ocjena. Omalovažavanje ovog predmeta konačno je završeno jer je dokazano da upravo glazbeni odgoj može pomoći djetetu da bude uspješnije i u najtežim predmetima.

Glazboterapija, koja postaje sve popularnija u svijetu, ima mnoge prednosti. Djeca bolje uče, popravlja im se sluh i govor, što svakako ima najviše prednosti kod djece s određenim teškoćama u razvoju.

Bez obzira na to što je i ovo istraživanje provedeno na američkom sveučilištu sigurno ste se i vi susreli s ovom predrasudom o glazbenom odgoju kao jednom od najlakših predmeta za koje učenje nije niti potrebno. Upravo zato stručnjaci nailaze na otpor djece kada pokušaju nešto promijeniti, a nerijetko se tu pojavljuje i bunt roditelja.

Od četrdeset učenika koji su sudjelovali u istraživanju i pola ih je prisustvovalo glazbenoj nastavi dva do tri sata tjedno u trajanju od tri godine. Djeca koja su više vremena posvećivala glazbenoj edukaciji pokazala su znatno bolje sazrijevanje i razvijanje u odnosu na svoje vršnjake koji nisu imali „pojačan“ program glazbene edukacije.
Želite djetetu što kvalitetniji razvoj? Potaknite ga na glazbenu edukaciju.

Mamin kutak

Foto: Freepik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA