34.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPomozite znanstvenicima istražiti svijet dubrovačkog podzemlja!

Pomozite znanstvenicima istražiti svijet dubrovačkog podzemlja!

Znanstvenici iz Hrvatskog biospeleološkog društva iz Zagreba dolaze u Dubrovnik kako bi istražili živi svijet u podzemlju. Bunari, odnosno pučevi, odličan su prozor u podzemne vode, ali nam ih je iznimno teško pronaći, naglasili su. Ispunite anketu u prilogu i pomozite njihovim znanstvenicima u istraživačkom projektu, pozivaju iz Hrvatskog biospeleološkog društva. U puč bi ubacili živolovnu zamku i prikupili je dan kasnije. Time ni na koji način ne zagađuju vodu niti okolicu puča, a podaci će im biti iznimno vrijedni.

Projekt se zove ‘Ogledalo podzemlja – skriveni bunari turističkog bisera Jadrana‘ i sufinanciran je od strane Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika.

Istraživanje je planirano od 20. do 23. ožujka ove godine. Najveći broj pučeva nalazio se u Dubrovniku u Ulici od puča, po kojima je ova ulica i dobila ime. U priloženoj anketi znanstvenike zanima znate li za neki puč, koja mu je lokacija i smeta li vam da ga znanstvenici posjete u svrhu istraživanja. 

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA