18.8 C
Dubrovnik
Subota, 16 listopada, 2021
NaslovnicaLifestylePOMOZIMO: kad se razboljela, Dubrovkinja koja je svoj život kao medicinska sestra...

POMOZIMO: kad se razboljela, Dubrovkinja koja je svoj život kao medicinska sestra posvetila drugima, ostala je u nemilosti sustava

Ljiljana Raguž Hoić medicinska je sestra, Dubrovkinja koja živi i radi u Zagrebu u palijativnoj skrbi Grada Zagreba, kojoj ništa nije bilo teško napraviti za svoje pacijente. No na žalost ona se trenutno nalazi u nezavidnoj situaciji, naime bori se za svoj život, a protiv maligne bolesti u čemu joj je nesebično kao liječnik pomogao i naš Konavljanin, dr. Pavo Kostopeč.

Njezine prijateljice, kolegice iz struke, pokrenule su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje Ljiljane Raguž Hoić u Turskoj u nadi da će Ljiljani tako spasiti život. Na društvenim mrežama širi se FB status Inje Borović, medicinske sestre u Klinici za tumore, koja poziva na sakupljanje sredstava za liječenje, a mi ga prenosimo u cijelosti.

“Ovo je priča o heroini, priča o mojoj kolegici, prijateljici, ali prije svega o predivnoj ženi, čovjeku s velikim početnim slovom Č! Naša heroina je medicinska sestra u palijativnoj skrbi grada Zagreba, kojoj nije bilo teško ustati u 5 sati ujutro iz zapadnog dijela grada otići u istočni, sjeverni ili južni pa čak, ako treba i izvan Zagreba, kad bi joj javili da je palijativnom pacijentu potrebna pomoć.

Ovo je žena na kojoj je “pao sustav zdravstva” izuzev bolnice Merkur i njihova tima. Ovo je žena koja je svoj život posvetila drugima, a onda kako to obično biva, baš se u njenom slučaju prepriječiše sve birokratske barijere, koje postaju nepremostive u našoj državi. Ovo je žena od koje su “svi digli ruke” zadnje dvije godine, osim jednog posebnog gospodina dr. Pava Kostopeča iz bolnice Merkur.

Ovo je žena koja prkosi smrti, jer ona je ČUDO PRIRODE! Ovo je moja kolegica, koja nije odabrala poziv, već je poziv odabrao upravo NJU! Upravo takvu sam ju upoznala dok je radila u jednoj od zdravstvenih njega u kući. Kliknule smo se na prvu i ni u jednom trenutku nismo posumnjale jedna u drugu. Stalno sam joj govorila; draga moja, toliko se daješ za pacijente, poštedi se i malo misli na sebe. I baš se ja nađem da joj to govorim, koja sam i sama bila isto takva. Zar je onda čudno što smo se kliknule? E, upravo zbog toga ni sada se ne mogu oglušiti kad joj je VIŠE NEGO IKAD POTREBNA POMOĆ SVIH NAS!

Sigurna sam da postoje dobri ljudi velikog srca i sigurna sam da ovo otvoreno pismo nećete ovlaš pogledati i preći na lajkanje objava s ljetovanja, raskošnih večera, koncerata i svega onoga što nam ukrade pažnju od ovakvih objava. Vjerujem u SVE VAS, jer ovo će i od Vas učiniti upravo onog čovjeka s velikim početnim slovom Č! I zato sam sigurna da će svako od nas uplatiti onoliko koliko može ili koliko želi za daljnje liječenje naše drage Ljiljana Hoić Raguž.

Hvala od srca divnoj gospođi Gordana Skočan, koja si je dala truda i otvorila račun za humanitarnu pomoć za nastavak liječenja u Turskoj, jer su tamo u mogućnosti pomoći našem anđelu da živi. Ako je prebrodila sve do sada od Ca: gušterače, koja je u cijelosti odstranjena, kao i dio crijeva i želuca, da bi se proširilo na pluća. Ali heroine nikad ne odustaju kao ni gospođa Gordana koja je u svemu uz Ljiljanu”

IBAN računa na koji možete izvršiti uplatu: GORDANA SKOČANHR 4224020063104012464 (Žiro kunski račun)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić