11.8 C
Dubrovnik
Subota, 3 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiPOLIKLINIKA MARIN MED: Otvaramo 6. travnja, spremni smo liječiti građane preko uputnice...

POLIKLINIKA MARIN MED: Otvaramo 6. travnja, spremni smo liječiti građane preko uputnice ako nam dozvoli HZZO

Iako pogođena koronavirus Poliklinika Marina Med stavila je, po završetku samoizolacije djelatnika koja će trajati do 6. travnja, sve djelatnike i opremu na raspolaganje Stožeru civilne zaštite, a imajući u vidu dobrobit sugrađana kontaktirali su Hrvatski zavod za javno zdravstvo kako bi im se privremeno omogućilo liječenje Dubrovčana putem uputnice. ” Ukoliko to ne bude prihvaćeno od strane HZZO-a najmanje što možemo učiniti je da će za sve naše sugrađane Poliklinika Marin Med besplatno obavljati specijalističke preglede” objavio je ravnatelj Rikard Lenz.

“Poštovani sugrađani i svi korisnici usluga Poliklinike Marin Med,

Kao što smo vas već obavijestili Poliklinika je samoinicijativno prestala sa radom dana 21.03.2020. nakon što smo saznali da je jedan od naših liječnika bio pozitivan na infekciju korona virusom usprkos svim mjerama zaštite koje smo uveli da bi spriječili širenje virusa. Isti dan smo poslali pet naših djelatnica koje su bile u bliskom kontaktu sa liječnikom na testiranje te je jedna od njih također pozitivna na korona virus iako bez simptoma bolesti. Kako je dotična djelatnica radila sve do 20.03.2020. odlučio sam da produžim vrijeme naše samoizolacije do 06.04.2020. te bi tada Poliklinika ponovo počela sa radom.

U međuvremenu smo u kontaktu sa Stožerom Civilne zaštite ponudili sve naše djelatnike i opremu na raspolaganje istom. Isto tako zbog prestanka rada Opće bolnice Dubrovnik za „hladni pogon“ (liječe se samo hitni i onkološki pacijenti), a imajući u vidu dobrobit naših sugrađana ponudili smo Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje da nam privremeno omogući liječenje naših sugrađana putem uputnice, tj. bez troška za osigurane osobe osim eventualne participacije.

Još očekujemo odgovor od HZZO-a i nadamo se da će biti dovoljno sluha da se želja svih naših specijalista, ukupno nas jedanaest, zajedno sa svom našom dijagnostikom (CT, Magnetska rezonanca, UZV) i ostalim medicinskim osobljem privremeno uključe u javnu zdravstvenu mrežu te da taj način osiguramo bolju dostupnost zdravstvenog sustava u ovim teškim vremenima svima kojima redovna zdravstvena zaštita ipak treba usprkos korona virusu.

Ukoliko to ne bude prihvaćeno od strane HZZO-a najmanje što možemo učiniti je da će za sve naše sugrađane Poliklinika Marin Med besplatno obavljati specijalističke preglede.

Ovim putem vas dakle obavještavam da će Poliklinika Marin Med biti otvorena za rad sa pacijentima od ponedjeljka 06.04.2020. kada će svi naši djelatnici izaći iz samoizolacije, a sve naše pacijente molimo da prate našu web stranicu gdje ćemo vas informirati o svim novostima te da li je HZZO podržao našu inicijativu.

Također molim sve naše pacijente za strpljenje i razumijevanje jer će prije ulaska u polikliniku morati biti anketirani te da će im se mjeriti tjelesna temperatura prije nego što im se dozvoli ulaz u Polikliniku. Ovaj trijažni prostor smješten je na samom ulazu u poslovnu zgradu Grawe te je označen natpisom „RESPIRATORNA TRIJAŽA“.

Na kraju želim vas sve još jednom zamoliti da poštujete upute nadležnih službi za vrijeme trajanja ove infekcije te čuvajte sebe i svoje najmilije a poglavito svoje najstarije. Bez poštivanja ovih mjera od strane svih naših sugrađana ne postoji mogućnost da se ova bolest pobijedi i spriječi njezino širenje.

Za sve informacije trajno će biti dostupan naš broj telefona 020 400 500 te naša e-mail adresa: info@marin-med.com .

Ostanite doma, perite ruke i izbjegavajte bliske kontakte posebice sa starijim osobama. Čuvajte sebe i sve oko vas.”

S poštovanjem,

Rikard Lenz, dr. med.

Ravnatelj Poliklinike Marin Med

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA