31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaPolicijski načelnik iz BiH pred dubrovačkim sudom prijetio novinarki: „Nemoj da ti...

Policijski načelnik iz BiH pred dubrovačkim sudom prijetio novinarki: „Nemoj da ti grkljan iščupam!“

Zoran Čegar, načelnik Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije BiH, došao je danas na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je počelo suđenje pod optužbom da je prevario Darka Markovića, vlasnika „Prožure“, agencije za iznajmljivanje jahti i automobila s Mljeta, za 20.000 eura, javlja CIN.

„Ne smatram se kriv, prema optužnici“, rekao je Čegar na Sudu.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku, Čegar je sredinom 2017. godine od Markovića zatražio da mu proda automobil Mercedes E klase i gumeno plovilo koje je u vlasništvu poduzeća. Čegar mu je rekao da će mu platiti kada proda zemlju u Bosni i Hercegovini (BiH) iako je znao da nije njen vlasnik, već samo posjednik. Obećao je nagraditi Markovića ako se njegovo ime ne pojavi u ugovoru. Trgovanje je htio prikriti objašnjenjem da je visoki policijski službenik i da ne želi da ga povezuju sa ovim poslom.

Marković mu je povjerovao i uz punomoć predao na raspolaganje plovilo i automobil koje je Čegar preprodao. Umjesto da plati 20.000 eura, od Markovića je zatražio da kupi još jedno plovilo od 40.000 eura, nudeći zauzvrat udio u zemljištu u BiH, ali je Marković to odbio, tražeći novac za već isporučeno auto i plovilo.

Prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske, za prevaru u kojoj je pričinjena materijalna šteta za koju je Čegar optužen propisana je zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Novinari CIN-a su ispred Suda zatražili od Čegara komentar. On je burno reagirao, nasrnuvši na novinarku: „Nemoj da ti grkljan iščupam!“

Sljedeće ročište je zakazano za 8. prosinca.

Više o ovom slučaju pročitajte OVDJE.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA