27.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPolicija će tijekom cijelog vikenda pojačano nadzirati prometne prekršaje

Policija će tijekom cijelog vikenda pojačano nadzirati prometne prekršaje

Tijekom ovog vikenda, odnosno od večeras, 11. do ponedjeljka 14. studenoga, povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, policijski službenici prometne policije će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

U provođenje pojačanog nadzora uključen je maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.
Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Pored vožnje pod utjecajem alkohola, sankcionirati će se i svi drugi uočeni prekršaji regulirani Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, a posebno prekoračenje dopuštene brzine kretanja, nezakonita uporaba mobitela, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno pretjecanje.

U prvih deset mjeseci ove godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodile su se 623 prometne nesreće od kojih je njih 80 bilo zbog vožnje pod utjecajem alkohola. U tim nesrećama ozlijeđena je 31 osoba, od kojih njih 11 teško.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA