34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaKultura"Poklisari" se s Večeri dalmatinske pisme vraćaju s dvije nagrade

“Poklisari” se s Večeri dalmatinske pisme vraćaju s dvije nagrade

Dubrovačka klapa “Poklisari” nastupila je na 25. Večerima dalmatinske pisme u Kambelovcu, a u Grad se vraća s dvije nagrade. Stručni žiri im je za njihovu izvedbu pjesme “Pozdravi je more moje sinje” dao treću nagradu, dok za Radio Split nije bilo boljih, te im je pripala nagrada koju dodjeljuje ova radio postaja.

Pjesmu “Pozdravi je more moje sinje” potpisuje autor Nikša Konsuo, aranžman je Giorgia Baranca, dok je za vokalni aranžman zaslužan Vedran Ivanković.

Dubrovačkoj klapi u kojoj pjevaju Aleksandra Miletić, Ivela Matičević, Hrvoje Kuzmić, Hrvoje Čikato, Nikša Konsuo i Ivica Vlašić ovo je još jedno priznanje i potvrda da se njihova ljubav prema klapskoj pjesmi osjeća kroz njihove izvedbe.

U natjecateljskom dijelu večeri nastupilo je 18 klapa, a žiri je prvim mjestom nagradio kaštelansku klapu Neverin, drugim klapu Munita, a trećim naše Poklisare.

Na poljani pored crkve sv. Mihovila u Kambelovcu sinoć se na 25. Večerima dalmatinske pisme okupila brojna publika, klape su se ove godine natjecale s novim pjesmama, a bilo ih je iz cijele Dalmacije, čak i jedna iz Siska.

Publika se odlučila da im se najviše svidjela klapa Sol i njihova pjesma “Vrimena zlato”, dok su drugim mjestom nagradili klapu Neverin, a trećim klapu Mindula.

Nagrada za najbolje stihove otišla je klapi Batarele, najbolji aranžman klapi Neverin, najbolju izvedbu klapi Štorija, dok je nagrada orkestra otišla u ruke klape Munita, a nagrada HRT Radio Splita klapi Poklisari.

Foto: Đurđica Čavka/ Dalmacija Danas

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA