15 C
Dubrovnik
Petak, 7 svibnja, 2021
NaslovnicaVijestiPOBUNA OTOČANA: ne žele građevinare na otocima, žele da se poštuje mjera...

POBUNA OTOČANA: ne žele građevinare na otocima, žele da se poštuje mjera Nacionalnog stožera

Od mještana Koločepa, Lopuda i Šipana stiglo je pismo u kojemu se problematizira dolazak građevinara na otoke usprkos naputku Nacionalnog stožera da na otoke smiju samo oni koji imaju tamo prebivalište. Traže odgovore od šefa Županijskog stožera, Joška Cebala. Poslali su pismo u kojemu stoji:

Obraćam vam se u ime stanovnika Koločepa, Lopuda i Šipana. Državni stožer civilne zaštite donio je odluku o tome da na hrvatske otoke mogu dolaziti samo oni ljudi koji imaju prebivalište na pojedinom otoku, međutim nije zabranio građevinske radove u Hrvatskoj.

Time dolazimo do pitanja o izvođenju građevinskih radova na otocima jer navedene odluke u ovom slučaju dolaze u kontradikciju. Prije nekoliko dana pojavila se informacija da će biti dozvoljen dolazak građevinara na naša tri otoka. To je dovelo do reakcije mještana prema ministarstvu i uspjeli smo ishodovati to da Državni stožer zabrani izvođenje građevinskih radova na otocima.

Na konferenciji za medije Županijskog stožera mogli smo čuti da će se zabraniti građevinski radovi na otocima u našoj županiji. Načelnik stožera, gospodin Cebalo je na naknadno pitanje novinara o tome potvrdio da će to biti zabranjeno.

Na otok Koločep došla je informacija iz provjerenog izvora da je Županijski stožer na čelu s gospodinom Cebalom dozvolio ono što je javno rekao da će biti zabranjeno. Stoga se mi mještani otoka pitamo što je to što je gospodina Cebala nagnalo na promjenu odluke unutar 24 sata. Jesu li to utjecajni vlasnici hotela ili građevinskih firma? Prije nekoliko dana je upravo on rekao da ostanemo doma ako ne želimo biti potencijalni ubojice naših bližnjih.

Nas zanima želi li on imati na duši živote onih koji bi se mogli potencijalno zaraziti od građevinara koji će svaki dan na otoke putovati iz Dubrovnika. Na otoku Koločepu konkretno se radi o sanaciji sustava otpadnih voda hotela u Donjem Čelu i građevinskim radovima u hotelu u Gornjem Čelu.

Je li te radove prijeko potrrebno izvoditi u trenutku kada se borimo s najjačim udarom epidemije i time ugroziti stanovništvo otoka čiji je prosjek godina daleko iznad 50. Također zanima nas zašto naš županijski stožer donosi odluke suprotne onima državnog stožera. Obzirom na postojeće stanje jedino nam preostaje obraćanje medijima koji nas jedino mogu spasiti od ovoga. Za pretpostaviti je da će se građevinari već jutros uputiti brodom u 10 sati iz Dubrovnika stoga vas molimo za hitnu pomoć – stoji u pismu koje je stiglo na mail uredništva od mještana otoka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

đ

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić