30.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaSportPlivački maraton Zaton Mali sutra starta s Bunice u 9 sati

Plivački maraton Zaton Mali sutra starta s Bunice u 9 sati

Zaključene su prijave na nedjeljni maraton daljinskog plivanja u Zatonu Malom. Prijavljeno je ukupno 68 plivačica i plivača. Istovremeno će startati dvije utrke, ona rekreacijska na 1500 m (1 krug oko postavljene staze) te utrka od 3000 m (dva kruga) koja se boduje za Dalmatinski kup u daljinskom plivanju – Zaton mali 2023.

Starta se u nedjelju u 9 ujutro s plaže Bunica, a organizatori su dostavili i Google maps lokaciju koju možete vidjeti OVDJE 

U organizaciji prometa pomaže patrola Prometne policije koja će preventivno biti na lokaciji i pomagati svima da se promet odvija nesmetano i bez ikakve ugroze po sudionike.

Na području ceste (Obala Stjepana Radića) na Bunici prostor je vrlo uzak, te je organizirana pomoć prometnog redara Grada Dubrovnika koji će držati red. Organizatori mole da natjecatelji i ostali prate uputr policije i prometnog redara u vezi kretanja i parkiranja kako bi se osiguralo uredno odvijanje prometa na ovome potezu.

Sanitat Dubrovnik obilježit će i rezervirati mjesta za sudionike maratona na području Bunice, gdje će vozila moći parkirati svi koji dođu dovoljno rano.

– Pozivamo vas sve da budete na Bunici najkasnije u 08 i 25 kako bi izbjegli gužve i odgađanje starta, što ne želimo jer imamo točno određen termin kada možemo održavati utrku u uvali po odobrenju od Lučke Kapetanije.

Podsjećamo vas da plivate na vlastitu odgovornost i da naša Udruga ne snosi odgovornost za vaše zdravlje i imovinu prije, tijekom i nakon održavanja maratona. Prilikom registracije ćete potpisati i formular o oslobađanju od odgovornosti.

Maloljetni natjecatelji smiju nastupiti uz odobrenje roditelja ili staratelja koji to potvrđuju potpisom za stolom za registraciju. Bez ove potvrde, maloljetnik ne može nastupiti na maratonu – navode iz organizacije.

U slučaju potrebe dostupan je gumenjak Hrvatske gorske službe spašavanja, skuter Crvenog križa i Vatrogasni brod Orlando, a za pomoć su spremni Lučka kapetanija Dubrovnik i Pomorska policija.

Plivače će pratiti pet barki volontera u kojima će biti smješteni suci na okretnim bovama, a na dvije će biti spasioci Crvenog križa.

– U slučaju da vam tijekom plivanja ne bude dobro, lezite na leđa i dignite ruku, netko će vam uskoro priskočiti u pomoć. U cilju će se također nalaziti spasioc Crvenog križa, ako nekome bude potrebna pomoć za izaći vani. Molimo da se prije utrke dovoljno istegnete, da budete dovoljno hidrirani i da koristite zaštitu od sunca – poručuju organizatori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA