33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPlaćati kunama možete još samo danas, promjena i na bankomatima

Plaćati kunama možete još samo danas, promjena i na bankomatima

Danas je zadnji dan kada se u Hrvatskoj može plaćati kunama. 

Razdoblje dvojnog optjecaja kuna i eura završava u ponoć sa subote na nedjelju i od tada će se moći plaćati samo eurim, navodi Index.

Period dvojnog optjecaja počeo je, naime, s uvođenjem eura 1. siječnja i traje do 14. siječnja. Prvih 14 dana nove godine omogućeno je plaćanje i kunama i eurima, a u pravilu se ostatak vraćao samo u eurima. No razdoblje dvojnog optjecaja završava danas.

Dnas je stoga zadnja prilika za plaćanje kunama. Ako i nakon subote budete imali kuna, zamijeniti ih možete do kraja 2023. u svim bankama, poslovnicama Hrvatske pošte i Fine, a od 1. siječnja 2024. u Hrvatskoj narodnoj banci.

Na snagu će ovoga vikenda stupiti i velika promjena na bankomatima. Naime, završava jednomjesečno razdoblje kada se gotovina mogla podizati na bankomatima svih banaka bez naknade. 

Podsjetimo, dogovorom HNB-a i poslovnih banaka, omogućeno je da od 15. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. svi građani, bez obzira na to čiji su klijenti, mogu podizati novac na svim bankomatima, bez plaćanja naknade. 

Od 15. siječnja trebali bi biti funkcionalni svi bankomati koji privremeno nisu radili zbog uvođenja eura. 

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA