Pjesma klape Kaše koja je na Šibenskoj šansoni zaradila pljesak, nagrade i simpatiju publike sada ima i spot

Ovjenčana nagradama na ovogodišnjim Večerima dalmatinske šansone, pjesma “Godine su brodovi” dobila je i fantastičan spot koji je spojio savršene glasove klape Kaše, papirnate brodove, neutaživu čežnju i ljepotu dubrovačkog kraja

Rad dubrovačke klape Kaše od početka je inspirirao kraj iz kojeg dolaze. Pjesma davnih dubrovačkih gospara ostavila je neizbrisiv trag na njihovim pjesmama, a takav je slučaj i s novim hitom koji je već na prvo slušanje na 25. Festivalu Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku osvojio mnoga srca.

Pjesma “Godine su brodovi” nagrađena je za kantautorsko djelo te za najbolje stihove čiji je autor dubrovački novinar, književnik i kazalištarac Davor Mojaš. Za glazbu i aranžman zaslužan je skladatelj i voditelj klape Vicko Dragojević, publici poznat i kao novinar HRT-a.

Čarobni kadrovi spota, čiji je autor Dominik Miljak, snimljeni su u dubrovačkim Pilama, kod Penatura i ispod tvrđave Lovrijenac, a u spotu se pojavila i poznata hrvatska voditeljica Darija Mikulandra Žanetić koja je na najbolji način dočarala ambijent pjesme.

– “Neizmjerno smo ponosni na pjesmu “Godine su brodovi”, s kojom okrećemo novi list u radu klape. Ponosni smo što je već na prvo slušanje, na Šibenskom festivalu, pjesma pobrala simpatije, i osvojila struku i slušatelje.

Sada je pred nama zadatak pjesmu predstaviti hrvatskim slušateljima i gledateljima. Stoga smo se za pomoć obratili našoj Dariji Mikulandra Žanetić, s kojom već godinama gajimo prijateljstvo i dobar poslovni odnos. Darija je sjajna voditeljica, ali i glumica te je na najbolji način dočarala sav ponos žena koje čekaju svoje kapetane ili mornare, a onim sitnim mimikama pokazala kako čežnju pretopiti u pokret. Nadamo se da će pjesma osvojiti slušatelje, i da će joj se još dugo vremena vraćati”, poručio je Vicko Dragojević u ime klape.

Novom su pjesmom, baš kao što je to bio slučaj s nezaboravnom Petrunjelom, iz prve osvojili Šibensku publiku, struku i nagrade. Dovoljan je to dokaz o njezinoj kvaliteti. Tako su nastavili niz odličnih pjesama, nagrada, priznanja i pohvala koji je započeo prije 15 godina studentskim snovima, a nastavlja se na vrhu među najvećim imenima hrvatske klapske scene.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.