34.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePješačka tura kroz Konavle i u ovu nedjelju, svi su pozvani

Pješačka tura kroz Konavle i u ovu nedjelju, svi su pozvani

Agroturizam Konavle u nedjelju, 7. lipnja organizira vođenu pješačku turu Drvenik – Mihanići – Drvenik.

Okupljanje sudionika je u Vinariji Botaro u Drveniku u 15:00 sati. Nakon dobrodošlice domaćina pješači se uzbrdo stazom do Izletišta Ivankovi pa nastavlja lagano Ćirovom stazom do Mihanića i OPG-a Letunić te asfaltiranim putem nizbrdo do vinarije Miljas, uz zaustavljanje na staroj vodoopskrbnoj pumpi. Nakon vinarije Miljas tura završava na polaznoj točki.

Dužina rute je 8.2 km te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjem na usputnim postama trajati do 19:00 sati. Ruta je dijelom makadamske a dijelom asfaltne podloge uz uspon od 280 metara na početku šetnje stoga je osigurano, za one koji ne osjećaju da su u najboljoj kondicijskoj spremi, prijevoz od vinarije Botaro do Izletišta Ivankovi čime će skratiti rutu za 1.5 km. Sudionicima se preporuča da ponesu prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj pješačkoj turi je besplatno za sve sudionike. Iz Agroturizma Konavle pozivaju da dođete u što većem broju.

Na prvoj pješačkoj turi kroz Čilipe održanoj prošlu nedjelju u organizaciji Agroturizma Konavle okupilo se više od 220 sudionika. Na devet kilometara dugu rutu krenulo se od seoske kuće Čilipi – OPG Novković prema kušaonici ulja Glavinja u mjestu Grušići, lokalitetu Diklićeva taraca, izletištu Bakićevo te kroz centar Čilipa nazad do polazne točke. Na taj način organizator je želio povezati pješačku turu i upoznati sudionike s dijelom agroturističke ponude Konavala. Uz zaustavljanja i osvježenja tura je trajala četiri sata. Umorni, ali s osmijehom na licu i puni dojmova, šetači su obećali istraživati ljepote i ponudu gornje bande Konavala. 

Vođene pješačke ture Agroturizam Konavle organizira u okviru projekta „Konavle hike” kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima.  U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala. Projektom „Konavle hike” Agroturizam planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala. Realizacija projekata Udruge moguća je uz podršku Općine Konavle, Dubrovačko-neretvanske županije te općinske i županijske turističke zajednice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA