33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPISMO S "TITOVE VILE": sinoć smo policiju zvali četiri puta, a jutros?...

PISMO S “TITOVE VILE”: sinoć smo policiju zvali četiri puta, a jutros? Čistimo i skupljamo staklo od boca votke, peremo ulicu od rigotine, mokraće i kakice. I pitamo dokad ovako?

Na redakcijski mail je stiglo pismo ogorčene građanke koja je zajedno sa svojim susjedima iznad plaže “Titova vila” sinoć doživjela “dernek” osmaša zbog čega je policija zaprimila čak četiri prijave. No, time se, tvrdi ona, ništa nije promijenilo. U ljutitom pismu postavlja se niz pitanja o tome kome se građani mogu obratiti dok skupljaju i uklanjaju staklo s plaže, te čiste rigotine, mokraću i kakicu ispred svojih kuća?

Prenosimo ga u cijelosti:

Je li tako doma sjediš na trafici?

Legendarno pitanje s Pošte Lapad danas se vratilo u punom sjaju. Tako bi nešto slično policija trebala pitati djecu koja se uvečer okupljaju na Titovoj, npr. ločeš li tako doma s mamom i tatom? Lomite li poslije toga staklene boce po dnevnom boravku? Da li rigate po tuđim skalinima ili se samo popiškite / pokakite u tuđem đardinu?

Sinoć je naime skupina djece, ne mladih, nego djece jer se radi o osmašima, kako je jedna druga grupica djece posvjedočila, imala party na javnom kupalištu koje svi još uvijek nazivamo “Titova vila”. Ništa čudno, jer kraj škole se slavi gotovo svaku večer, ovih dana samo nešto intenzivnije.

Rekviziti su razni, bubnjevi, zvučnici, vatromet i bengalke samo u posebnim prilikama, ali alkohol uvijek. Napominjem opet, osmaši! Doživljaj mirisa ne možemo nažalost prenijeti. Smeće i razbijeno staklo sutra ujutro uvijek skupljaju i uklanjaju ljudi koji se tu kupaju, jer je plaža javna i svima je dostupna s dvije strane, put nije zatvorio nitko privatno, ulaz se ne naplaćuje, sve je besplatno. Mladići koji iznajmljuju scoutere obično metu skale, skupljaju kartone od hrane, kupači pokupe krhotine stakla da se njihova djeca ne nabodu, a stanovnici iz susjedstva bez pogovora operu rigotinu i urin, kakicu iz skala, također.

Sinoć je policija pozvana 4 puta!

Došli su jednom, prošetali kraj njih, rekli da ne mogu ništa i pošli. Da su im slučajno napravili alko test, ustanovili bi da su pijani, morali bi zvati roditelje, a i papira bi, za kraj smjene, vjerojatno bilo previše za popuniti. Je li u tome kvaka? Sinoć su ta djeca negdje UKRALA vatrogasni aparat i kao odmazdu za 4 prijave aktivirala ga na Masarykovom putu u 21:45, nakon čega su se opet spustili na more i nastavili piti. Kako izgleda jutro poslije, na našim autima, motorima, taracama, skalinima, probajte zamisliti.

Na snimci s privatne kamere se vide i lica neke djece, ne smijemo to objaviti, jer bi tad ta djeca postala žrtve, ali ako ima roditelja koji slučajno znaju gdje su njihova djeca sinoć bila i interesira ih tko su divljaci iz ove priče, lako će doznati na koja vrata pokucati. Djeca nisu iz “nekog Gruža”, nisu ni “vandali iz Mokošice”, to su uglavnom “fina lapadska djeca”. To što se nekome manje prepoznaje faca, dobro je za neke roditelje, ali svatko će jasno prepoznati svoje dijete. Možda će se u tom trenutku u sebi malo posramiti, ali kako susjedstvo nije vidjelo, zaboravit će se.

Dragi roditelji, ovakvo Vaše dijete sutra će napraviti više od KRAĐE i VANDALIZMA, tad će vam “cijelo selo vidjeti” i propast ćete u Zemlju!!! Vaše dijete pije alkohol sa 14 godina, krade po okolnim zgradama, narušava mir i uništava privatnu imovinu. Vi, dragi roditelji vesele djece, imate problem, ali kad on postane i naš problem, što mi smijemo napraviti?

Glavno je pitanje, što se može učiniti u ovom slučaju da se zaštiti privatna imovina i javna površina? Što policija može i smije napraviti, a da se nekome ne zamjeri? Ima li Komunalno redarstvo neke ovlasti, što je uopće politički korektno? Može li g. Legaz dati neki prijedlog, a da “Sindikat kupača” ne bude zakinut? Hoće li roditelji platiti pranje i čišćenje auta i kuća? Hoće li Komunalno sad poslati nekoga da opere put od praha iz vatrogasnih aparata, pokupi smeće s kupališta, ofrega skale? Neće, netko će drugi! Hoćete da Vam i dijete odgojimo? – stoji u pismu ogorčene građanke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA