31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaPismo intendantice Dore Ruždjak Podolski uoči 72. Igara

Pismo intendantice Dore Ruždjak Podolski uoči 72. Igara

Dora Ruždjak Podolski, intendantica Dubrovačkih ljetnih igara uoči otvaranja 72. festivala pismom se obratila publici. Njezini pismo prenosimo u cijelosti.

U umjetnosti se ne zrcali život, već jedino gledatelj. – Oscar Wilde

-Draga gledateljice, dragi gledatelju, dobro došli na 72. Dubrovačke ljetne igre. Naš najstariji nacionalni festival i dalje ponosno i nezavisno čuva svoj format koji se pažljivo gradio godinama i u kojeg su utkane nebrojene umjetničke sudbine i vrli kreativni putevi.

Pored izvornih kazališnih predstava koje su svojevrsni zaštitni znak ovog festivala, čuvajući identitet Grada kao i hrvatskog i europskog stvaralaštva, uz niz uzbudljivih glazbenih događanja koja probijaju vremensko-prostorne dimenzije, i ove godine posvećujemo veliku pozornost programima koji oplemenjuju zajednicu, kako njezine najmlađe pripadnike tako i sve one koji su prigrlili Igre kao mjesto susreta i novih iskustava.

Stoga računamo, draga gledateljice i dragi gledatelju, upravo na vas i na vaše umijeće doživljaja u kojem se zrcale Igre.

Vrijeme promjena nije donijelo isključivo pejorativnu izolacijsku komponentu, pandemijskom okruženju unatoč, već je upravo područje osame ponudilo svima nama bolje upoznavanje sebe samih i svojih bližnjih, pridonijevši tako nešto boljem i osvještenijem svijetu.

Umjetnost se uvijek osamljeno rađa u pojedincu – no taj čin postaje vjerodostojnim jedino kad se dostojno podijeli s drugim.

Draga gledateljice i dragi gledatelju, s velikim veseljem vas očekujemo na Igrama koje u 72 godine postojanja ništa nije uspjelo pokoriti. Budite s nama na 13 lokacija, uz 63 izvedbe, svih 47 ljetnih dana, napisala je Dora Ruždjak Podolski, intendantica DLJI.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA