34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePISMO ČITATELJA: Srušili, izgradili i opet srušili kružni tok. Što se događa...

PISMO ČITATELJA: Srušili, izgradili i opet srušili kružni tok. Što se događa u Čokolinu?

Čitatelj, čiji su podatci poznati uredništvu, poslao nam je jučer snimljenu fotografiju kružnog toka u Čokolinu, zapitavši se što se događa s radovima na rekonstrukciji Ulice Vlatka Mačeka?

Kako nam piše čitatelj, radovi su započeli 17. siječnja upravo rušenjem kružnog toka na dnu Čokolina. Potom je skinut asfalt i ponovno 21. siječnja izgrađen novi kružni tok.

– I taman kad su poravnali i nasuli cestu i sve je izgledalo spremno za prvi sloj asfalta, radnici su jučer (27. siječnja) srušili izgrađeni kružni tok. Ne znamo što se događa, nama ovo sve neozbiljno izgleda, piše nam čitatelj.

Upit na ovu temu poslali smo gradskoj upravi. Odgovor ćemo objaviti čim stigne.

Podsjetimo, Ulica dr. Vlatka Mačeka poprilično je oštećena tijekom gradnje nove škole OŠ Montovjerna za kompletnu sanaciju bila je predviđena još 2020., ali zbog pandemije i nedostatka novca radovi su odgođeni. Ove godine u siječnju konačno je počela rekonstrukcija. Iz gradske uprave tad su obavijestili o radovima.

Sukladno godišnjem planu investicijskog održavanja i sanacije nerazvrstanih cesta na gradskom području u utorak su započeli radovi na sanaciji asfaltnog zastora kolnika u Ulici dr. Vladka Mačeka.

Predmetni radovi obuhvaćaju uklanjanje postojećeg asfaltnog zastora, korekciju kružnog raskrižja na dnu ulice i to tako da će se postojeće raskrižje ukloniti i izraditi novo te, u konačnici, asfaltiranje ulice u cjelini. Očekivano trajanje radova je tri tjedna, a dinamika izvođenja ovisit će o vremenskim uvjetima.

Sugrađani se pozivaju na prilagođavanje privremenoj  regulaciji prometa i pridržavanje znakova zabrane parkiranja na pojedinim dijelovima ulice, a koji će se postavljati na dionicama obuhvata radova sukladno dinamici izvođenja radova.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 800 tisuća kuna, a izvodi ih ugovorni izvođač radova na održavanju nerazvrstanih cesta u gradu Dubrovniku tvrtka Tehnogradnja d.o.o.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA