30.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPEZO: La Belle de l'Adriatique potvrdio home port

PEZO: La Belle de l’Adriatique potvrdio home port

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik, Blaž Pezo osvrnuo se danas na dolazak brodova na kružnim putovanjima tijekom nadolazeće sezone. Kazao je kako je još uvijek najavljeno 170 ticanja te dodao kako je La Belle de l’Adriatique potvrdio home porte, a prvi dolazak se očekuje 10. lipnja. Pezo je kazao da su u tijek pregovori s još jednom kompanijom koja bi Dubrovnik koristila kao home port, no nije htio izlaziti s imenima.

„Još uvijek imamo najave 170 ticanja, ona su rezervirana krajem 2019., puno prije pandemije. Kompanije, kad odlučuju o dolasku, razmišljaju prvenstveno o potražnji. Stanje u emitivnim tržištima se poboljšava, Europa se procjepljuje. Amerika i Britanija su tu odmakle, time je i potražnja sve veća. Kontaktira nas veliki broj kompanija”, kazao je Pezo.

„U ovom momentu se stanje po pitanju ticanja brodova i broju putnika mijenja iz dana u dana. Epidemiološka situacija u Hrvatskoj s također mijenja iz dana i dan kao i odluke stožera. U tom kontekstu imamo puno kontakta i najava. La Belle de l’Adriatique je potvrdio home porte”, istaknuo je te dodao da se prvo ticanje očekuje 10. lipnja, a najavljeno je 130 gostiju. 

„Imamo najavu home porta još jedne kompanije, koja je zamolila da se s njenim imenom ne idemo u javnost. Dolaze s dva, a možda i s trećim brodom. Ostvarili smo i kontakte s Costom i oni su najavili možebitni dolazak u poodmaklom dijelu sezone. Brodari su ti koji diktiraju tempo. Zasad brodari drže sve svoje termine zauzetima“, zaključio je Pezo.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA