31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePetoro dubrovačkih "klasičara" oduševilo svojim STEM rješenjima i osvojilo petodnevni kamp u...

Petoro dubrovačkih “klasičara” oduševilo svojim STEM rješenjima i osvojilo petodnevni kamp u Višnjanu

Udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka je, pod motom „Budi dio zelene budućnosti“ raspisala je u travnju natječaje za prijavu održivih STEM rješenja za osnovnoškolce i srednjoškolce, a učenici su trebali osmisliti rješenje za jedan od ekoloških izazova stoljeća, snimiti video i objaviti ga na YouTubeu do 19. lipnja.

Između 40 najboljih radova i rješenja u kategoriji srednjoškolaca su se našle i dvije ekipe budućih maturanata iz dubrovačke Klasične gimnazije. Lucija Đevoić, Karmen Zakarija i Nikolina Marušić su bile u jednoj ekipi, a Antun Pendo i Baldo Petar Tutman u drugoj. Svi isu u isti razred i na jesen će postati maturanti Klasične gimnazije Ruđer Bošković.

I srednjoškolci i osnovci su na raspolaganju imali po devet tema među kojima su mogli izabrati kojim će se ekološkim izazovom baviti, te je u svakoj kategoriji odabrano 40 najboljih radova.

Autori najboljih videa u kojima su ponuđena kreativna, inovativna, jedinstvena i primjenjiva rješenja na zadane izazove, u rujnu ove godine besplatno će sudjelovati u petodnevnom STEM kampu u Znanstveno edukacijskom centru Višnjan. Djecu i mlade, pobjednike natječaja, na daljnje razvijanje ljubavi prema STEM području u Višnjanu će poticati zaposlenici i članovi Astronomskog društva Višnjan uz STEM ambasadore iz Bioteke te udruga DOOR i FabLabHR.net.

ČIME su dubrovački klasičari oduševili ocjenjivački sud i stekli pravo boravka u kampu u Višnjanu pogledajte u nastavku:

Lucija Đevoić, Karmen Zakarija i Nikolina Marušić  : Obalni grad otporan na porast razine mora


Antun Pendo i Baldo Petar Tutman : Eleuterra – obalni grad otporan na porast razine mora

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA