30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPet lijekova protiv covida u naprednoj fazi razvoja, odobrenja moguća do listopada

Pet lijekova protiv covida u naprednoj fazi razvoja, odobrenja moguća do listopada

Strategija EU-a za terapeutike protiv bolesti COVID-19 omogućila je najavu prvog portfelja od pet terapeutika koji bi uskoro mogli biti dostupni za liječenje pacijenata diljem EU-a. Četiri od tih terapeutika su monoklonska protutijela i preispituje ih Europska agencija za lijekove. Peti je imunosupresiv koji je odobren za stavljanje u promet koje bi se moglo proširiti na liječenje oboljelih od bolesti COVID-19.

Povjerenica za zdravlje i sigurnost hrane Stella Kyriakides izjavila je: Danas poduzimamo prvi korak prema stvaranju širokog portfelja terapeutika za liječenje bolesti COVID-19. Iako broj cijepljenih raste, virus neće nestati, a pacijentima će biti potrebno sigurno i učinkovito liječenje kako bi se smanjilo opterećenje uzrokovano bolešću COVID-19. Naš je cilj jasan, do kraja godine želimo utvrditi najbolje kandidate i odobriti barem tri nova terapeutska liječenja. To je Europska zdravstvena unija na djelu.

Pet lijekova u naprednoj je fazi razvoja i imaju velik potencijal biti među novim lijekovima protiv bolesti COVID-19 koji će dobiti odobrenje do listopada 2021., što je cilj postavljen u okviru Strategije, pod uvjetom da se ispitivanjima demonstrira njihova sigurnost, kvaliteta i djelotvornost.

FOTO:Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA