28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePet kandidata iz naše županije u utrci za nagradu Suncokret

Pet kandidata iz naše županije u utrci za nagradu Suncokret

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” priprema 10. dodjelu nagrade Suncokret – Sunflower Award. Pet kandidata iz Dubrovačko-neretvanske županije natječe se za ugledno priznanje. 

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, ove godine obilježava 25 godina uspješnog djelovanja, a na čelu s predsjednicom Udruge Dijanom Katicom prati kontinentalni turizam od samih početaka.

“Vrlo je impresivno vidjeti da se današnji broj OPG-a, seoskih gospodarstava, kuća za odmor i ostalih kategorija u ruralnom turizmu može brojati u tisućama. Još je važnija činjenica da strani i domaći posjetitelji sve više traže upravo ovakva mjesta za odmor, daleko od gužve, autentična, koja čuvaju tradicionalne vrijednosti i promiču obiteljske kvalitete”, poručili su organizatori.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom  prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti, kako bi se očuvala hrvatska izvornost te omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. 

Velik interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već desetu godinu, pokazuje i broj od oko 160 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske, članova Iter Vitisa, a po prvi puta se pridružuju i prijavitelji iz Bosne i Hercegovine. Završna dodjela nagrada održat će se 28. veljače u opatijskom hotelu Royal.

Budući da se pozivu odazvala većina hrvatskih županija, s iznimno kvalitetnim projektima, pred komisijom Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske neće biti jednostavan zadatak. Ovih je dana obišla Dubrovačko-neretvansku županiju, u kojoj je evaluirala pet zanimljivih projekata.

OPG Pašeta iz Trstenog predstavio je projekt Jednostavnih gastro doživljaja, dok je OPG Pave Zvrko prezentirao svoju Konobu Ivankovi u kategoriji tradicijske ruralne gastronomije. OPG Tasovac iz Žrnova sudjeluje s projektom proizvodnje vina i maslinova ulja pod nazivom Vinarija i kušaona. OPG Mijoč iz Badžula kandidirao je svoj Agro etno park Žabac, a Turistička zajednica grada Metkovića, u suradnji s Arheološkim muzejem Narona i  mještanima Vida, predstavila je tradicionalnu Rimsku noć u Naroni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA