25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleParaolimpijski školski dan ovog petka u OŠ Montovjerna

Paraolimpijski školski dan ovog petka u OŠ Montovjerna

Športski savez osoba s invaliditetom grada Splita u suradnji s Udrugom Bonsai i Gradom Dubrovnikom ovog petka 21.10 organizira „Paraolimpijski školski dan“ u O. Š. Montovjerna (Ulica dr. Vlatka Mačeka 11) s početkom u 17h.

“Pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe ovaj petak na paraolimpijskom školskom danu u športskoj dvorani O. Š. Montovjerna. Dođite i pogledajte što je sve moguće!” poručili su organizatori.

Ovo događanje je namijenjeno djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom, udrugama koje skrbe o osobama s invaliditetom u gradu Dubrovniku i okolici, sportskim organizacijama i djelatnicima u sportu, te svima koji su zainteresirani za ovu temu.

Iznimno je važno poticati osobe s invaliditetom, a osobito djecu,  na bavljenje sportom, jer im to pruža višestruke dobrobiti i poboljšava kvalitetu života. Osim fizičkih prednosti kao što su snaga, izdržljivost i otpornost, sport pomaže u ispunjavanju slobodnog vremena, omogućava interakciju s drugim ljudima, oslobađa stres, razvija osjećaj uključenosti, samopouzdanja te nas uči kako se nositi s neuspjehom.

Športska dvorana OŠ „Montovjerna“ će se podijeliti na šest (6) radnih stanica. Svaka stanica će prezentirati pojedini šport namijenjen za osobe s invaliditetom, i to: atletiku, boćanje, košarku u kolicima, sjedeću odbojku, stolni tenis i taekwondo. Na svakoj stanici će se nalaziti educirani stručni kadar, par sportaša s invaliditetom i volonter.

Na početku jednosatnog programa svim prisutnima će se obratiti: predstavnik grada Dubrovnika, paraolimpijac g. Mihovil Španja, predsjednik ŠSOSI Split g. Mijo Bakić, te izvršna direktorica Udruge Bonsai gđa. Anja Marković. Nakon uvodnih govora stručni suradnik ŠSOSI Split g. Hrvoje Kujundžić će okupljenima predstaviti svaki pojedini sport koji će biti prezentiran u sklopu projekta. Po završetku uvodnih govora svi sudionici moći će postaviti pitanja trenerima iz svakog sporta u projektu, kao i praktično isprobati svaki pojedini sport uz podršku trenera, sportaša s invaliditetom i volontera koji su uključeni u projekt.

Za sva pitanja javite se na 091 9511009 ili ured.vcd@gmail.com

Projekt “Promocija sporta osoba s invaliditetom u gradu Dubrovniku” provodi Športski savez osoba s invaliditetom grada Splita u partnerstvu sa atletskim sportskim klubom “ASK”, boćarskiom klubom osoba s invaliditetom “SVETI DUJE”, košarkaški klubom invalida “SPLIT”, odbojkaškim klubom invalida “SPLIT”, stolnoteniskim klubom “NEC”, taekwondo klubom “GALEB” i Udrugom Bonsai, a uz potporu Grada Dubrovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA