13.8 C
Dubrovnik
Subota, 26 studenoga, 2022
NaslovnicaCrna kronikaPAMTIT ĆE PETAK 13. / u Konavlima majka s djetetom sletjela autom...

PAMTIT ĆE PETAK 13. / u Konavlima majka s djetetom sletjela autom u potok, spašene su pribranom reakcijom vatrogasca Pera Miladina

Petak, 13. 2020. zauvijek će ostati u pamćenju majke koja je sa svojom djevojčicom, vozeći se na posao, automobilom sletjela u potok u Konavlima, u blizini sela Gunjina, a vjerojatno je i da će joj taj osjećaj nemoći u vozilu koje se okrenulo na krov i koje se počelo puniti vodom ostati ucrtan u životnu memoriju zavazda. Kad se god toga sjeti, sigurno je i da će je preplaviti osjećaj zahvalnosti prema vatrogascu Peru Miladinu koji im se poput anđela našao na putu i svojim ih pribranim ponašanjem spasio.

Jutros oko 7.45 u Konavlima, na skretanju prema Gunjini Pero Miladin se mimoišao s vozilom u kojemu su bile majka i njena kći, učenica OŠ na Grudi. Miladin je išao doma s posla, majka s djetetom je išla na posao. U OŠ Gruda.

-Mimoišli smo se i nedugo nakon toga sam iza sebe čuo buku, nekakvo “lombranje”. Sva je sreća da mi je prozor na autu bio otvoren. Zaustavio sam se i potrčao natrag. Imao sam što vidjeti – automobil na krovu u potoku, nekih pet metara ispod puta, zapomaganje majke i djeteta iz vozila koje se počelo puniti vodom – ispričao nam je Miladin.

Odmah je znao da im sam ne može pomoći, te je pohitao po pomoć. Sva je sreća što se u blizini, na nekih 200-tinjak metara udaljenosti, nalazi granični prijelaz.

-Iz auta sam vikao da se dogodila nesreća i da je žena s djetetom sletjela u potok. Četiri pet policajaca je odmah krenulo za mnom. Spustili smo se do auta, ja sam sa stražnjeg sjedala izvukao dijete, a oni su se pobrinuli za majku koja je bila za volanom – priča Miladin.

Izvukli smo ih na cestu, nisu bile ozlijeđene ali su bile u šoku. Došla je i hitna pomoć, ali su one već bile krenule prema doma – dodaje.

Kaže kako ga nije uhvatila panika, ali da mu nije bilo svejedno kad je vidio kako se vozilo počelo puniti vodom. Prema njegovoj procjeni u potoku je nekih do metar i pol vode.

Petak, 13. u 2020.-oj godini zauvijek će pamtiti svi akteri ove prometne nezgode u kojoj je, spletom sretnih okolnosti, sve prošlo najbolje kako je moglo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA