27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaOtvorenje izložbe MIJO ŠIŠA KONAVLJANIN - USUSRET ZAŠTITI u Zavičajnom muzeju Konavala

Otvorenje izložbe MIJO ŠIŠA KONAVLJANIN – USUSRET ZAŠTITI u Zavičajnom muzeju Konavala

Pozivamo vas na otvorenje izložbe MIJO ŠIŠA KONAVLJANIN – USUSRET ZAŠTITI u četvrtak, 16. studenoga 2023. godine u 19 sati u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima.

Mijo Šiša Konavljanin rođen je 9. prosinca 1946. godine u Mihanićima gdje je proveo cijeli svoj život. Počeo se baviti slikarstvom još u djetinjstvu i vrlo brzo se afirmirao kao hrvatski izvorni umjetnik i likovni kroničar Konavala.
Na svojoj domovini sedamdesetih je godina otvorio Galeriju koja je postala nezaobilazno mjesto svih koji su dolazili u Konavle. Uz Šišine slike i skulpture te brojne predmete iz tradicijskog života Konavala Galerija je bila i ostala topos konavoskog identiteta. Nakon slikareve smrti 2017. godine Galerija je zatvorena za javnost bez organizirane brige za vrijednu građu.

Muzeji i galerije Konavala pokrenuli su prijedlog upisa Zbirke slika i Etnografske zbirke Galerije Mija Šiše Konavljanina u registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Ovom izložbom predstavljamo dio bogate građe Galerije koja će se nakon obnove opet otvoriti za javnost i nadajmo se zasjati u punom sjaju.

Izložba ostaje otvorena do svibnja 2024. godine!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA