31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleOtvoreni su Mirisi Božića u Konavlima

Otvoreni su Mirisi Božića u Konavlima

Svečanom ceremonijom tijekom humanitarne večere u Čilipima otvoreni su 16. Mirisi Božića u Konavlima.

Veliki broj uzvanika i gosta popunio je u potpunosti dom kulture gdje su konavoski agroturizmi pripremali gala večeru sa zelenom menestrom i delicijama iz Istre, Baranje, Međimurja i Konavala, a sav prihod večere namijenjen je Zaklada Otac Ivan Fjorović koja stipendira studente slabijeg imovnog stanja.

I ove godine volonteri Agroturizma Konavala svojom domišljatošću i kreativnošću uredili su Dom kulture Čilipi u najljepšu božićnu dvoranu koja se može zamisliti, a u glazbenom programu nastupili su Nena i Barbara Ćorak, Antun Toto Rilović, Maja Grgić Novaković i Teo Martinović te Davor Čupić koji su večer učinili zaista nezaboravnom.

Kao i prošle godine Mirisi Božića otvoreni su simboličnim otvaranjem bačve vina Agroturizma Konavle, koje je ove godine odnjegovao vinar i vinogradar Ivo Karaman.

Gosti iz Međimurja, Istre i Baranje svojim nastupima, prezentacijom, obraćanjem i sudjelovanjem u pripremanju svečane večere dali su poseban štih cijeloj večeri, a posebno dojmljivo je bila podjela zahvalnica zaslužnima za razvoj konavoskog agroturizma i očuvanje tradicijske kulture. Ove godine zahvalnice su dobili konavoski zdravičar Ilija Kesovija, te posthumno pionirka konavoskog agroturizma i velika zaljubljenica u Konavle Katja Kitica Bokarica.

Predsjednik udruge Ivo Mujo prisjetio se što je sve Agroturizam Konavle ostvario tijekom ove godine te najavio i brojne projekte u narednom razdoblju, zahvalivši ponajprije volonterima Udruge na kojima počiva cjelokupan rad, kao i institucijama koje financijski pomažu Udrugu.

Gosti iz Istre, Međimurja i Baranje koji tradicionalno dolaze na Mirise Božića zahvalili su na pozivu te istaknuli da je Agroturizam Konavle najbolja udruga za promociju ruralnog turizma na području Republike Hrvatske te da se iskustva rada Agroturizma Konavle prenosi i na druga područja naše zemlje.

Mirise Božića otvorio je župan Nikola Dobroslavić istaknuvši da Agorturizam Konavle promovira ne samo Općinu Konavle već i cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju te zahvalio i Općini Konavle i Agroturizmu Konavle na svemu što rade za boljitak našeg kraja. Otvaranjem bačve mladog vina udruge simbolično su otvoreni 16. Mirisi Božića u Konavlima.

U programu Mirisa Božića večeras u 18:00 sati slijedi veliki koncert tradicionalnih kolendi i božićnih pjesama u Samostanu Svetog Vlaha u Pridvorju. Na koncertu nastupaju zbor i mandolinisti KUD-a „Stjepan Radić“ te gosti – Pučki zbor Konavle, klapa Jadran i mješovita klapa Vežilica.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA