29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOTVORENE PONUDE: pet zainteresiranih za zimske kućice, od toga za dvije na...

OTVORENE PONUDE: pet zainteresiranih za zimske kućice, od toga za dvije na Stradunu

Natječaj za zakup kućica u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala završio je 4. listopada, a za 21 kućicu, koliko ih je ukupno bilo ponuđeno u zakup i to za obavljanje ugostiteljske i obrtničke djelatnosti pristiglo je svega pet ponuda. Za Gundulićevu poljanu na kojoj se proteklih godina, prema mišljenju mnogih naših sugrađana stvarala najbolja atmosfera, nije bilo nikakvog interesa .

“Od pet zaprimljenih, dvije ponude se odnose na zakup kućica na Stradunu, dvije za Brsalje i jedna za kućicu u Gružu. Zaprimljene ponude ispunjavaju uvjete i radi se o dobrim i raznovrsnim ponudama”, kazala nam je Katarina Milat Kralj ispred Dubrovačke baštine.

“Interes za kućice ove godine jest slabiji, što je i razmljivo jer mnogo toga ovisi o epidemiološkoj situaciji, odnosno mjerama koje su na snazi, a koje se mijenjaju iz tjedna u tjedan. Interes za zakup kućica povezan je uz program, a ovogodišnji program Zimskog festivala također ovisi o epidemiološkim mjerama. U ovom trenutku ovih pet kućica ide, no pričekat ćemo zakonski rok od osam dana od otvaranja ponude i dalje pratiti epidemiološke mjere te ćemo do kraja idućeg tjedna donijeti odluku”, zaključila je Milat Kralj.

Podsjetimo, ove je godine u zakup ponuđena ukupno 21 montažna drvena kućica za obavljanje ugostiteljske i obrtničke djelatnosti. Kućice bi trebale biti postavljene na području Straduna, Brsalja, na Gundulićevoj poljani i Uvali Lapad, te Gružu i Mokošici, od 28. studenog do 6. siječnja 2021. godine.

Podsjetimo: za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na Stradunu predviđeno je bilo devet kućica, a početna cijena zakupnine iznosila je 19 tisuća puta plus PDV. Na Pilama su za ugostiteljstvo bile predviđene četiri kućice, a početni iznos zakupnine iznosio je 13 tisuća kuna plus PDV. Na Pilama je predviđena jedna kućica za djelatnost trgovine, a početni iznos zakupa iznosi 10 tisuća kuna plus PDV.

Na Gundulićevoj poljani su bile planirane četiri kućice za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a početni iznos zakupnine iznosio je 15 tisuća kuna plus PDV. Po jedna kućica za ugostiteljstvo planirana je bila u Uvali Lapad, Gružu i Mokošici, a početni iznos zakupnine na tim lokacijama iznosio je 10 tisuća kuna plus PDV.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA