31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOtvoren je Most Ombla, prvi ga je biciklom testirao Niko Pavlović iz...

Otvoren je Most Ombla, prvi ga je biciklom testirao Niko Pavlović iz Komolca

Sa zakašnjenjem od oko 20-ak minuta od najavljenog, gradonačelnik Mato Franković jutros je otvorio obnovljeni Most Ombla. Na pitanje novinara je li uredu kasniti na gradske obaveze zbog onih predizbornih, gradonačelnik je odgovorio kako je kasnio jer je razgovarao s prodavačima s place, koji su imali dodatnih zahtjeva, a danas ih je u Gružu puno više nego što ih je bilo u ponedjeljak na otvaranju.

U svakom slučaju, Most je napokon otvoren, što stanovnicima Mokošice jako puno znači, a dok se čekalo na gradonačelnika, novi asfalt testirao je Niko Pavlović iz Komolca i to tako da je preko njega điravao biciklom i tvrdi: “sve je ravno”.

-Nužna i neophodna sanacija Mosta Ombla je danas završila. Ovaj gornji dio. Još će se nastaviti dio radova na donjem dijelu mosta, koji neće ometati promet. Zahvaljujem svim našim sugrađanima na strpljenju. Zahvaljujem Libertasu na prilagodbi novom prometnom režimu i posebno zahvaljujem izvođačima i nadzoru. Sve je na vrijeme u rokovima, kako je planirano. Imali smo sreće i s vremenom jer je samo jednom trebalo koristiti ovu dionicu tijekom radova, zbog bure. Možemo biti zadovoljni. Građevinski fakultet je odradio svoj dio posla u svezi dokumentacije, tako da u budućnosti ne bi trebalo dolaziti do nove sanacije mosta. Građani vide novi asfalt i ograde, a uskoro će doći i nova rasvjeta, ali ono što je napravljeno je puno više od toga, od samih betonskih temelja do hidroizolacije da nam se ne ponovi ono što nam se dogodilo s mostom prije. Most nije bio statički ugrožen, ali je asfalt bio nepravilan i bio je ugroza za promet, kazao je kratko na otvaranju gradonačelnik Franković.

Podsjetimo, radove vrijedne 494 302 eura bez PDV-a izvela je tvrtka Mar d.o.o. uz stručni nadzor Graf d.o.o. Radovi su počeli 9. siječnja, a kako je najavljeno trajali su 4 mjeseca te je tijekom radova promet bio u potpunosti zatvoren i preusmjeren na Most dr. Franja Tuđmana. Radovi su uključivali skidanje cijele gornje konstrukcije mosta do nosive betonske ploče, izradu nove spregnute betonske ploče, visokotlačno pranje, postavljanje hidroizolacije, asfaltiranje mosta u dva sloja, iscrtavanje, zamjenu stare pješačke ograde novom i sanaciju pješačkih površina. U narednim se danima nastavlja sanacija donjeg dijela mosta te postavljanje rasvjete, a kraj radova očekuje se i prije ugovorenog roka koji je 15. svibnja 2024. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA