33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOtvara li se Hard Rock cafe u Klarisi?

Otvara li se Hard Rock cafe u Klarisi?

Sve su glasnije informacije kako Hard Rock Cafe stiže u Dubrovnik i to u prostor Klarise u povijesnoj jezgri. Interes iz tvrtke kompanije Hard Rock International, vlasnika kultnog brenda Hard Rock Café-a da u Dubrovniku otvori svoj prvi objekt u Hrvatskoj godinama ne jenjava i očito je sve bliži datum njene realizacije čemu svjedoči i dolazak jednog od njihovih istaknutijih menadžera u naš grad.

O otvaranju Hard Rock cafe-a u Gradu ozbiljnije se počelo razgovarati prije dvije godine kada su, kako su izvještavali mediji, iz krovne tvrtke brenda pokazivali interes prema ugostiteljskom objektu “Dubravka” na Pilama.

Informaciju kako se veoma ozbiljno radi na otvaranju Hard Rock cafe-a u prostoru sadašnjeg Restorana Klarisa, zatražili smo u Dubrovačkoj biskupiji koja je vlasnik spomenutog prostora.

Odgovorili su da o tome saznanja nemaju, te nas uputili na zakupca, tvrtku Klarisa d.o.o.

To je, barem do objave ovog teksta, bio uzaludan posao.

Na službene telefone tvrtke nitko se ne javlja, na mail nitko ne odgovara.

U svakom slučaju, tvrtka je u zakupu tog prostora do 2033. godine, a ukoliko će samo “preuzeti” brend Hard Rock cafe-a nije, prema ugovoru s Dubrovačkom biskupijom niti trebala tražiti njihovu suglasnost, kao što bi trebala da je davala prostor u podzakup.

Vjerojatno ne postoji građanin Dubrovnika koji ne bi pozdravio dolazak i otvaranje ovog kultnog kafića koji sa sobom nosi čitav jedan svjetonazorski i kulturološki svijet.

Hard Rock Cafe, lanac kultnih kafića i restorana osnovan je 1971. u Londonu, a od 1979. zidove svojih ugostiteljskih objekata ukrašava originalnim instrumentima i obilježjima rock kulture. Prva u bogatoj kolekciji u kojoj se danas broji oko 86 tisuća autentičnih glazbenih suvenira, bila je gitara Erica Claptona koja je postala i “zaštitni znak” brenda.

Hard Rock International ima u svom sastavu hotele, kockarnice, suvenirnice i kafiće na 240 lokacija u 68 zemalja. Hoće li im se uskoro pridružiti i Hrvatska i Dubrovnik trebali bismo veoma skoro saznati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA