29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaOtac i sin Tropan osumnjičeni da su uzimali covid potpore od svojih...

Otac i sin Tropan osumnjičeni da su uzimali covid potpore od svojih zaposlenika i prisvojili više od 400 tisuća kuna

Igor Tropan i njegov sin Ivan, SDP-ov gradski vijećnik osumnjičeni su da su zlouporabili Vladine covid potvrde te si na taj način pribaviti protupravnu imovinsku korist veću od 400 tisuća kuna.

O slučaja se tijekom dana priopćenje za medije oglasila i PU dubrovačko- neretvanska, doduše bez navođenja imena.

“Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije ove policijske uprave utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 55-godišnji muškarac počinio kazneno djelo „Prijevara“ iz članka 236. stavka 2. Kaznenog zakona na štetu 17 osoba.

Naime, u vremenskom razdoblju od lipnja 2020. do lipnja 2021. godine, zaposlenicima svog trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku prikrio je činjenicu da im pripada pravo na naknadu plaće iz programa Vlade Republike Hrvatske namijenjenog očuvanju radnih mjesta tijekom trajanja krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19. Naime, zaposlenike je uvjerio kako te potpore pripadaju njegovom trgovačkom društvu te je od njih zahtijevao da mu vrate novčana sredstva nakon izvršene uplate  na njihove tekuće račune u banci ili je temeljem pribavljene punomoći osobno u banci podizao prethodno uplaćena sredstva i tako ih zadržavao za sebe osobno. 

U počinjenu kaznenog djela  55-godišnjaku je pomogao 32-godišnji muškarac, također zaposlenik navedenog trgovačkog društva, a kojeg se sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. stavka 1. Kaznenog zakona na način da je u lipnju 2020. godine izvornu svjedodžbu početnih kvalifikacija taxi vozača preinačio i sačinio dvije lažne svjedodžbe na imena dvoje zaposlenika koji tim kvalifikacijama nisu raspolagali.

Počinjenim kaznenim djelom prijevare svih 17 osoba oštećeno je za ukupan iznos od 419.478,41 kn, a za koji iznos je vlasnik trgovačkog društva sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u istome iznosu.

Osumnjičeni su tijekom jučerašnjeg dana uhićeni te uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave”, navodi se u priopćenju PU Dubrovačko-neretvanske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA