30.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaOsuđen na 20 godina zatvora -silovao djevojčicu pa je htio nagovoriti na...

Osuđen na 20 godina zatvora -silovao djevojčicu pa je htio nagovoriti na samoubojstvo

Županijski sud u Dubrovniku je 9. rujna 2022., nakon održane nejavne rasprave u kaznenom predmetu koji se vodio protiv hrvatskog državljanina (1987.) po optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku od 3. studenog 2021., osudio okrivljenika na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog počinjenih više kaznenih djela.

Okrivljenik je osuđen zbog počinjenih teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, kaznenog djela silovanja i kaznenog djela silovanja u pokušaju. Okrivljenik je osuđen i zbog počinjenog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode te zbog poticanja na samoubojstvo.

Podsjetimo,3. studenog 2021. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenja teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, jednog kaznenog djela silovanja i jednog kaznenog djela silovanja u pokušaju.

Okrivljenom 34-godišnjaku se stavlja na teret i počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode, poticanjem u pokušaju iz čl. 136. st. 1. i 2. u svezi sa st. 3. i čl. 37. i 34. u stjecaju s kaznenim djelom sudjelovanja u samoubojstvu, poticanjem u pokušaju iz čl. 114. st. 2. u svezi sa st. 1. i čl. 37. i čl. 34. Kaznenog zakona. 

Okrivljenika se tereti da je od rujna 2019. godine do kraja svibnja 2021. godine počinio navedena kaznena djela na štetu oštećenice odnosno osobe mlađe od petnaest godina, kao i da je, u cilju da za sebe ishodi povoljnu odluku u ovom kaznenom predmetu, iz zatvora htio poslati pismo u kojem adresatima opisuje da navedu oštećenicu na pisanje pisma u kojem će navesti kako nije govorila istinu iskazujući u svojstvu svjedoka te ju navodi na drugo protuzakonito postupanje, ali je pismo presreteno.

Okrivljenika se tereti i da je sa sebi bliskom osobom (hrvatska državljanka) izvršio spolni odnos savladavši njezin otpor, te da je s jednom osobom (hrvatska državljanka) htio izvršiti spolni odnos uz uporabu sile, ali se ona uspjela oduprijeti.

O žalbama, ukoliko budu podnesene na ovu presudu, odlučivat će Visoki kazneni sud Republike Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA