26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOSMIJEH NA LICIMA PRVAŠIĆA Obilježen prvi dan nastave u dubrovačkim osnovnim školama

OSMIJEH NA LICIMA PRVAŠIĆA Obilježen prvi dan nastave u dubrovačkim osnovnim školama

Povodom početka nove školske godine 2022./2023., gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i njihovi suradnici posjetili su dubrovačke osnovne škole i u ime Grada Dubrovnika pozdravili prvašiće i njihove roditelje, poželjevši im uspješan početak školskog obrazovanja koji predstavlja jedno novo životno razdoblje.

U OŠ Ivana Gundulića održan je prigodni svečani program, gdje je okupljene prvašiće i njihove roditelje pozdravio gradonačelnik Mato Franković te im poručio kako se prvi ulazak u razred,  uspomene iz škole i druženje s prijateljima, pamte za cijeli život. U OŠ Marina Getaldića obišao je učenike zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživom Brčićem.

Uz prigodno obraćanje prvašićima, spomenuo kako je niz investicija u obrazovnu infrastrukturu u tijeku i pripremi, s jasnim ciljem stvaranja najboljih uvjeta za mlade naraštaje. Kratko se potom osvrnuo na uređenje i adaptaciju novog školskog objekta i kapaciteta u Ulici Ilije Sarake. 

“Ovo je posljednja godina da primamo prvaše u ovom prostoru, od iduće godine naši prvaši biti će smješteni u Ulici Ilije Sarake. Škola u staroj gradskoj jezgri biti će jednosmjenska i konačno je ostvareno ono što smo dugo godina i željeli postići. Pohađati školu u povijesnoj jezgri je uistinu posebno kao i odrastati među gradskim mirima”, naglasio je u svom govoru. Glavna poruka gradonačelnika prema roditeljima bila je ta da budu strpljivi i puni razumijevanja prema svojoj djeci, dok je učenicima zaželio radosno i veselo vrijeme školovanja, poručivši im da budu vrijedni i uporni kako bi savladali moguće izazove koji na kraju donose plodonosne rezultate.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica posjetio je Osnovnu školu Montvjerna gdje je zaželio prvašićima sretan početak formalnog obrazovanja, kazavši kako je potrebno da svoje obaveze ispunjavaju odlučnu i marljivo jer upravo na takav način mogu steći nova znanja i vještine koje će im poslužiti u budućnosti.

Početak novih školskih obveza u jutarnjim satima prigodno je obilježen i u OŠ Antuna Masle u Orašcu i OŠ Mokošica, gdje je okupljene učenike, roditelje, učiteljice i ostale djelatnike pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. U ovoj je prilici zamjenica istaknula kako je današnji dan poseban i ostaje u trajnom sjećanju kako učenicima tako i roditeljima. Istovremeno je dodala kako Grad Dubrovnik nastavlja s kontinuiranim podizanjem pedagoških standarda i kvalitete održavanja nastave kroz niz projekata i aktivnosti.

Zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sudjelovao je u programu obilježavanja početka školske godine u OŠ Lapad. 

U sedam osnovnih škola kojima je osnivač Grad Dubrovnik nastavu će ove godine pohađati ukupno 3572 učenica i učenika, dok je u školske klupe po prvi puta ove godine sjelo 400 prvašića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA