26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaOrkestar u punom pogonu - Dubrovačka uvertira Davora Bobića premijerno izvedena u...

Orkestar u punom pogonu – Dubrovačka uvertira Davora Bobića premijerno izvedena u Male braće

Dubrovački simfonijski tjedan zaključio je vrlo intenzivan 3. tjedan MGF Dubrovnik u pozno ljeto uz Večer L. M. Rogowskog. Uz govornike Denisa Ajdukovića, Felixa Spillera, Vincija B. Lupisa i Nikolinu Pozniak, okupljenima su se obratili ravnatelj Damir Milat i umirovljena diplomatkinja i ministrica savjetnica u miru, Urszula Dzierzawska Bukowska. Za glazbeni dio večeri pobrinuo se Gudački kvartet DSO-a, a na kraju je puštena projekcija koncerta DSO-a uz violinista Daniela Rowlanda. Moderatorica je bila Ivana Grkeš.

Ovaj su tjedan također održana dva koncerta u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik – oproštajni koncert Davida Grigorijana i Piano masters. U srijedu je pred dubrovačkom publikom ponovno nastupio pijanist Aljoša Jurinić, rado viđen gost DSO-a, koji je nakon neumornog pljeska izveo skladbu Dore Pejačević kao bis.

Loše vrijeme natjeralo je DSO da u petak promijeni lokaciju simfonijskog koncerta, stoga je koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz maestra Valentina Egela i violinisticu Amiu Janicki održan u Franjevačkoj crkvi. No, bez obzira na sve poteškoće, koncert je oduševio mnogobrojnu publiku, a posebno gospara Davora Bobića čija je Dubrovačka uvertira premijerno izvedena na ovom koncertu.

U idućem nas tjednu očekuju dva koncerta – Brass & Percussion septet DSO-a u  utorak te DSO, Toby Thatcher i Lovre Marušić u petak pred Dvorom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA