27.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaOPTUŽNICA: bahati vozač je na dubrovačkim cestama izveo akciju k'o iz američkog...

OPTUŽNICA: bahati vozač je na dubrovačkim cestama izveo akciju k’o iz američkog trilera

Općinsko državno odvjetništvu u Dubrovniku je 17. veljače 2021. podiglo pred Općinskom sudom u Dubrovniku optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1981.) zbog počinjenih kaznenih djela obijesne vožnje u cestovnom prometu iz čl. 226. Kaznenog zakona, napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 4. u svezi st. 2. i 1. KZ-a i krivotvorenja isprave iz čl. 278. st. 3. u svezi sa st. 1. KZ-a, a sve u svezi s čl. 51. KZ-a. (18. 2. 2021.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 7. siječnja 2021. iza 10,00 sati u Dubrovniku, postavio na neregistrirani automobil nepripadajuće registarske tablice nakon čega se, dolaskom u Vukovarsku ulicu, nije zaustavio na znak crvenog svjetla i pritom su ga zamijetili policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik koji su službenim vozilom, uz upotrebu svjetlosne i zvučne signalizacije, krenuli za njim kako bi ga zaustavili.

Tereti ga se da je, u namjeri sprječavanja postupanja policijskih službenika prema njemu i napada na njih te znajući da takvom vožnjom ugrožava sigurnost hrvatske državljanke (1973.) koja je bila suvozač u tom vozilu, kao i ostalih sudionika u prometu i pristajući na to, nastavio voziti ulicom Obala Stjepana Radića u smjeru tržnice Gruž pretječući kolonu vozila na cesti na kojoj postoje najmanje dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u istom smjeru i na kojima su kolone vozila.

Tereti ga se da je prelazeći vozilom iz trake u traku došao do tržnice Gruž te se vozilom kretao kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera (suprotni ili zabranjeni smjer), a kada mu je u Ulici Obala Pape Ivana Pavla II. u blizini ljekarne Gruž službeno policijsko vozilo prepriječilo put, nije se zaustavio pa je došlo do kontakta između njegovog vozila i vozila policije. Policijski službenici izašli su iz vozila i krenuli prema njemu kako bi ga zaustavili na što se on vozilom vratio natrag i nastavio vožnju Ulicom Obala Stjepana Radića, a policijski službenici su ga nastavili pratiti sve do Ulice Andrije Hebranga gdje su ga pretekli i prepriječili mu kolnik.

Okrivljenik se ni tad nije zaustavio već je, tereti ga se, svojim vozilom snažno udario u policijsko vozilo i pritom policijskom službeniku nanio tjelesne ozljede (oguljotine kože obje potkoljenice i natučenje palca lijeve šake), te se ubrzavajući nastavio kretati Ulicom generala Janka Bobetka, Janjevskom ulicom i Ulicom Od Gaja, povećavajući pritom brzinu iako su uz rub kolnika bila djeca. Okrivljenik je, tereti ga se, u Sinjskoj ulici ponovno udario u policijsko vozilo i izašao iz svog vozila te krenuo bježati, ali su ga policijski službenici sustigli i uhitili.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika na temelju čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA