31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOpćina Župa odobrila 84 stipendije: Poticanje izvrsnosti je jedan od naših prioriteta

Općina Župa odobrila 84 stipendije: Poticanje izvrsnosti je jedan od naših prioriteta

Po prijedlogu Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić, odobrio je bodovnu listu stipendija po različitim kategorijama.
84 stipendije u ovo nezavidno vrijeme razveselit će mnoge učenike i studente.

Iz godine u godinu na raspisani natječaj javlja se sve veći broj učenika i studenata što je uvelike povećalo konkurentnost među kandidatima, a obradu učinilo zahtjevnijom i složenijom. Kao i svake godine, OTP banka priključila se natječaju u kategoriji slabijeg imovnog stanja donacijom u iznosu od 70.000 kuna. Stipendije su odobrene i u kategoriji uspješnosti, deficitarnih zanimanja i stradalnika Domovinskog rata.

Zaklada Antuna Miloslavića pok. Luka Postranje već petu godinu za redom priključila se programu stipendiranja te je svojom donacijom od 64.000,00 kuna obuhvatila sve one učenike i studente u kategoriji slabijeg imovnog stanja koji zadovoljavaju uvjete natječaja , a koji su bili ispod crte, te po prosjeku: dva najbolja studenta prve godine i tri najbolja studenta s viših godina koji su bili ispod crte.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju održat će se tijekom prosinca, pojedinačno sa svakim korisnikom sukladno epidemiološkim mjerama. Tek po potpisivanju ugovora, korisnicima stipendija će se moći izvršiti isplata. U prvoj isplati bit će obuhvaćena 4 mjeseca, od rujna do prosinca.

Stipendija za učenike iznosi 400,00 kuna mjesečno, za studente koji se školuju u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija je umanjenja sa 1.000, 00 na 800,00 kuna.

„Kako bismo u ovoj nezavidnoj financijskoj situaciji osigurali što veći broj dodijeljenih stipendija te dodijelili više stipendija nego prethodnih godina neznatno smo smanjili mjesečni iznos studentima koji studiraju izvan Grada Dubrovnika. Oduvijek smo na zavidnoj razini poticali stipendiste u njihovoj izvrsnosti, pomagali onima koji dolaze iz obitelji sa slabijim primanjima, pa smo planirajući sredstva za nadolazeću izazovnu godinu, stavili stipendiranje kao jedno od prioritetnih aktivnosti. Za ovu svrhu Općina će izdvojiti više od 500.000,00 kuna“,istaknuo je Silvio Nardelli, općinski načelnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA