33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOpćina Konavle dobila građevinsku dozvolu za projekt nove zgrade OŠ Cavtat!

Općina Konavle dobila građevinsku dozvolu za projekt nove zgrade OŠ Cavtat!

Projekt izgradnje nove zgrade OŠ Cavtat na Rajkovom dolu vrijedan 40-ak milijuna kuna dobio je građevinsku dozvolu čime je napravljen golem korak prema izgradnji samog objekta.

Građevinska dozvola odnosi se na dvije etape projekta. Prva etapa podrazumijeva izgradnju kolno pješačke prometnice (oznaka profila 2C), kolnik širine 2 x 2,5 m + nogostup širine 1,6 metara duljine 200 metara, građenje potpornih kaskadnih zidova i to zapadni zid duljine 78,51 metara, istočni zid duljine 38,91 metra i sjeverni zid duljine 41,55 metara, te polaganje instalacija u trupu prometnice vodoopskrbnog cjevovoda, oborinske odvodnje, distributivna telekomuinikacija (TDK), elektroinstlacija i javna rasvjeta.

U drugoj fazi izgradit će se zgrada javne i društvene namjene koja se sastoji od zgrade škole s dvoranom etažnosti suteren, prizemlje i kat (S+P+1K), ravnog dijelom prohodnog krova, visine 11,90 metara mjereno od najniže točke uređenog terena uz zgradu do gornjeg ruba ravnog krova, ukupne bruto površine 7047,49 m2 te gradnja pripadajućih otvorenih sportskih terena, parkirališta i interne prometnice.

”Dugo smo ovo čekali i bili smo ustrajni u naporima da projekt dovedemo do ove točke. Imovinsko-pravni odnosi su bili nevjerojatno kompleksni i samo njihovo rješavanje trajalo je sedam godina. Želim se zahvaliti županu Dobroslaviću i županijskim službama na suradnji i želja nam je da se u što skorije vrijeme raspiše natječaj za izvođenje radova”, rekao je načelnik Lasić.

Podsjetimo, Vlada RH je u rujnu 2019. godine za potrebe izgradnje škole prepustila Općini Konavle zemljište na Rajkovom dolu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA