Nedjelja, 7 ožujka, 2021
Naslovnica Vijesti OGORČENI RODITELJ: Mljetska osnovna škola svakodnevno izaziva šok i nevjericu

OGORČENI RODITELJ: Mljetska osnovna škola svakodnevno izaziva šok i nevjericu

Na naš redakcijski mail stiglo je anonimno pismo ogorčenog roditelja s Mljeta, a u kojemu iskazuje svoje nezadovoljstvo vezano uz osnovnu školu na ovome otoku, u koju ide i njegovo dijete. Između ostalog kaže kako ga je ponašanje škole dovelo do ludila te kako više ne može šutjeti. Grijanje u školi, tvrdi radi do 12 sati, uveden je osmi sat nakon kojega djeca čekaju preko dva i pol sata dok stigne autobus, ravnateljica ih ignorira kao i župan i općinski načelnik kojima su se također u nekoliko navrata obraćali. Zbog djece i svakodnevnog stresa kaže kako ne želi više šutjeti.

-Osnovnoškolsko obrazovanje trebalo bi biti valjda najljepše doba u našim životima, ne kaže se zaludu „Od kolijevke do groba najljepše je đačko doba!” Ponavljam, trebalo bi. Vjerojatno i jeste većini, ali našoj djeci nije već duže vremena. Mljetska osnovna škola svakodnevno izaziva šok i nevjericu u očima naše djece, svakodnevni stres nas roditelja i naše djece doveo me je do ludila i više ne mogu, ne želim i neću šutjeti – stoji uvodno u pismu.

Zapitao se kako su uopće neki zaposleni u ovoj mljetskoj školi.

-O količini nesposobnosti, nestručnosti, nemara, ali o nemoralu većine koji rade s našom, mojom djecom, e s tim ću početi. Smeća, boca, limenki, opušaka oko škole i ispred škole… Ali prije svega, zaposleni u posljednje dvije godine uopće ne znaš tko im je dao potvrdu radne sposobnosti, kako su prošli liječnički, kako su dobili uvjerenje o nekažnjavanju. I prije nego se iskrcate na otok nećete čuti riječi hvale za našu školu i njihove djelatnike. Koga god pitate za komentar il’ će se uhvatiti za glavu il’ će odmahnuti rukom. Svi šute! Pisali su roditelji i prije mene i inspekciji i Županu, ali ništa se nije pomaklo prema naprijed. Pisali su i posjećivali i općinskog načelnika i Župana, ali politika te stavi, politika te štiti. Meni su moja djeca važnije i od politike i od političara – napisao je roditelj s Mljeta.

Prepričao je i kratki susret s ravnateljicom osnovne škole.

-Došli tako jedno jutro žena i ja u školu, tražimo ravnateljicu. Ne smijemo ući, epidemiološke mjere su takve i ok, dežurni učitelj će je obavijestiti. Traži je učitelj u školi i oko škole, ali nema je. Čekamo 20ak minuta, hladno je, bura puše, ali kad smo čekali nećemo odustati. 8:40, evo je, dolazi ravnateljica negdje odozgo sa šalicom, idu iza nje spremačica i psihologica… Pitam za radno vrijeme, ali nije me čula, a mislim ni vidjela. Odmahnu samo rukom i otiđe, ostala žena, ona ne odustaje. Nema tu razgovora i dogovora…. Bilo je i ranije neugodnih trenutaka, ali uvijek su djeca bila na prvom mjestu, i kod bivšeg ravnatelja i kod prošle ravnateljice. Ovo što se događa u našoj školi je za plakati! Tužno i žalosno! Kažu, tražili ste dobili ste – kazao je otac djeteta.

Ono što još navodi kao veliki problem je dodatni osmi sat koji je kako kaže, uvela ravnateljica, a nakon kojega djeca moraju čekati autobus preko dva i pol sata.

-Najnovija ludost ravnateljice od 15. veljače uvela je osmi sat. Još su svega tri mjeseca ostala do kraja škole, ali evo sad se sjetila kako treba uvesti osmi sat. Da ne govorim da je ovo peti raspored od devetog mjeseca… Nismo u gradu, ova otočna škola spada u škole pod posebnim uvjetima rada pa bi valjda trebalo imati u vidu i te „posebne uvjete” prije svega na udaljenost i prijevoz djece. Meni će dijete sutra završiti nastavu u 12:15 (razredna nastava) i onda će čekati do 14:50 autobus i doći kući u 15:30 (ustaje u 6:30). Dijete od svega 9 godina? Što ta djeca rade od 12:15 do 14:50? Što jedu? Misli li ta ravnateljica da su djeca nakon izbivanja iz kuće skoro 9 sati sposobna napisati zadaću i naučiti? Pravilna prehrana ništa, neka im se osigura topli obrok.

Poziva se i na statut škole.

-Statut OŠ Mljet, članak 17 – Škola izvodi produženi boravak učenika, prema aktu osnivača o organizaciji produženog boravka. Za vrijeme boravka učenika u Školi ustrojava se njihova prehrana u skladu s normativima propisanim od Ministarstva zdravstva. Dnevni obroci svest će se na taj kasni ručak ili ranu večeru, čime djeca naraušavaju svoje zdravlje i prehrambene navike. Ili ćemo mi roditelji ostavljati posao i svaki dan ići po svoju djecu!? Zoveš i pitaš, nikakvog odgovora osim „Sve je u skladu sa Zakonom!” E, pa draga ravnateljice nije sve u skladu sa Zakonom, nije ni ova odluka kao ni mnoge vaše ranije. Zakon o odgoju i obrazovanju članak 51.
(Članak 51. (NN 68/18) (1) Dnevno trajanje nastave učenika utvrđuje se rasporedom sati s time da nastava predmeta koji se izvode obvezno za učenike razredne nastave ne može iznositi više od 4 sata dnevno, a za ostale učenike osnovne škole više od 6 sati dnevno.). Nisam učitelj matematike, ali od početka prvog sata u 8:00 pa do kraja osmog sata u 14:45 ima više od Zakonom naznačenih 6 sati. Čitam i gledam raspored, nema novih predmeta, svi su predmeti kao s prethodnog rasporeda, dapače, ima manje jer više nema dodatne informatike.

Osvrnuo se i na ponašanje učitelja za koje tvrdi kako vrijeđaju djecu te kako ih nekada znaju ostaviti samu tijekom nastave.

-Neprimjereno ponašanje učitelja i konstantno vrijeđanje djece koji svega (prosječno) sedam učenika u razredu nisu u stanju naučiti za dva. Ostavljanje djece same preko sata. Prazne bilježnice nakon 6 mjeseci nastave? Učitelj iz informatike? Gdje je nestao – pita se ovaj tata.

Kaže kako je njihova osnovna škola na Mljetu zaostala, kako djeca ne idu na natjecanja te kako imaju i veliki problem s grijanjem koje se kako kaže, gasi već u 12 sati.

-Naša škola kao da je ostala tamo negdje u sredini 20. stoljeća; nema informatičke opreme, nema natjecanja, nema sportskih aktivnosti, nema školskih priredbi, nema knjiga za čitanje, nema klima uređaja, nema izleta, nema ekskurzija, nema grijanja
(gasi se rano i već u 12h djeca oblače jakne i kapute, učitelji sjede pored radijatora u kaputima i odbrojavaju kad će kući.

Kaže kako su se više puta obraćali i županu kao i općinskom načelniku no kako pomaka nema, kao ni rješenja njihovih problema.

-O svemu ovemu i puno toga više poslano je i županu naše Županije i našem općinskom načelniku, ali ništa riješeno nije. Dapače, sve je gore i gore. Možda koje slovo na papiru na nekom portalu ili dnevnom tisku učini nešto pa da i moja djeca na otoku Mljetu dobiju školu po mjeri učenika, a ne da bi se pojedinci zbrinuli jer nemaju gdje i što raditi. Svakodnevno možemo čitati o problemima unutar odgojno obrazovnog sustava, evo još jedan u nizu problem pa se možda i kod nas na otoku promijeni situacija na bolje jer voda nam je svima došla do grla. Ja nisam sposoban voziti avion pa se ne guram, jednako tako nisam sposoban upravljati ustanovama i tvrtkama pa se ni tamo ne guram. Pozivam župana i načelnika neka konačno poduzmu nešto po pitanju Škole na otoku jer ako se ovako nastavi ne piše se dobro nikome od nas, bit ćemo otok bez budućnosti unatoč ljepoti prirode i svoj blagodatosti – stoji u pismu jednog tate s Mljeta.

25 KOMENTARI

 1. Pišite ministru Fuchsu. Dolazi sutra u Dubrovnik! Ovo što ste opisali zorno pokazuje kako je projekt ostanka na otocima primjenjen na Mljetu. Jadna djeca! Sramotno….

 2. Čitajući ovaj članak imam osječaj da mi je pao kamen sa srca.Napokon je netko progovorio.Napokon je netko napisao točno onako kako jest.Nije ovaj tata jedini roditelj koji je čekao ravneteljicu ispred škole da ukaže na probleme koje naša djeca u ovoj školi imaju.Imamo učiteljicu koja vec dvije godine ne može poližiti stručni ispit pa onda na satu pušta preko tableta Antoniju Horvatek jer ona očigledno nije sposobna za predavat predmet za koji svakako nema stručni ispit.Recite ravnateljici za to.Kao da govorite zidu.Imamo pojedine učitelje koji svoje probleme riješavaju preko leđa naše djece.Pričajte s ravnateljicom o tome.NIŠTA.Na jedno joj uho uđe na drugo izađe.Imamo jednu malu prostoriju u školi gdje se djeca presvlače za tjelesni.Ne dao Bog djeci ući unutra kad ravnateljica,psiholigica i čistačica tamo puše.Izlete vani prije nego li uđu.Ova je škola s novom ravnateljicom postala sprdnja i izrugivanje,što našoj djeci,što nama roditeljima koji smo pokušali nešto napraviti ali uvijek bi naletili na zid.O osmom satu u radporedu žalosno je išta govoroti.Mogu samo reći pošto su naša djeca djeca drugog reda,pošto naša djeca nemaju školovanje kao sva ostala djeca u RH najbolje je našu malu školu zatvoriti pa ce mo mi roditelji djecu učiti od kuće on line kao što već rade pojedinci u našoj školi.Sve što je ovaj tata napisao je 100% točno i nadam se da će nadležne insitucije napokon nešto učiniti za dobrobit naše djece koja sad pohađaju ovu školu i za svu onu dječicu koja tek trebaju krenuti u školu.

 3. Napokon je netko skupio hrabrosti i izašao u javnost sa problemima s kojim se svakodnevno susrečemo.Nadam se da će i oni koji moraju biti upoznati s ovim problemom početi riješavati ove probleme iako do sada nisu.
  Sve je ovaj tata točno napisao.I moje dijete ide u OŠ Mljet.Zamislite kad vam djete dođe iz škole i tada vi kao roditelj morate s njim učiti jer mu učitelj-ca u školi ne zna objasniti novu lekciju.Surfajte po internetu cijelo popodnetražite rješenja i objašnjavate,a sada kad nam je uveden i osmi sat surfat ćemo do ponoći.Nema veze to je svakako ravnateljici najnormalnija stvar.Osmi sat.Nikakav problem još kad vam predavaju učitelji koji su nestručni -opet tu nigdje nema problema.Osmi sat za djecu putnike koji provode u autobusu svaki dan po dva sata.Jedan sat do škole i jedan sat iz škole.Nikakav problem.A djeca putnici u razrednoj nastavi kojima nastava završava u 12i15?Opet će biti prepušteni sami sebi i čekat autobus do 14i50 bez ikakve kontrole i bez ikakvog nadzora.Djeca nam dođu doma izmorena i iscrpljena.Ali nema veze sve je to normalno za vodstvo OŠ Mljet.Pođite u školu probajte riješiti problem s ravnateljicom….Nema šanse.Nikad ništa.Nikad nije poslušala roditelje kad pričaju o problemima s kojim se svakodnevno naša djeca susreću niti je ikad poslušala djecu kad bi joj došli s nekim problemom.Zašto bi i marila kad je svakako politički došla na funkciju koju sad obnaša.Ne može školu voditi netko tko misli samo na sebe a za druge tj.za našu djecu baš je briga. Pod hitno nešto u ovoj školi treba promijeniti.Od vodstva škole kojima su važnije neke druge stvari do pojedinih nesposobnih učiteljica(ne svih).Nadam se da će sada i drugi roditelji bez ikakvog straha progovoriti i da ćemo svi skupa javno i bez straha izaći u javnost pa ako treba i pred kamere.A što se tiće Boga u jednom komentaru.Samo da odgovorim.Ne bojim se Boga jer nismo zgriješili što smo napisali istinu,a nadam se da će se svi oni iz naše male škole koji budu ovo čitali koji nose sve ove grijehe prepasti se Boga i moliti ga za oprost.

 4. Dragi Pero,moram te demantirati
  moje dijete je također pohađalo ovu našu školu,prije 3 godine,i bilo je večih problema,tuče po hodnicima,policije i svašta nešto,pa nisu pisale novine.Ni tada nije bilo izleta ni ekskurzija,ni knjiga za lektiru,svega je nedostajalo,pa nisu foji pisali,a mogli su.Ovo je sramota za cijeli otok.
  Nikog ne branim,niti kome podilazim,ovi problemi se vuku već godinama,nije ovo od prije godinu ,dvije.
  Ovo je čisto podmetanje,pojedinaca,ali svakome na dušu..Uostalom ,zašto je autor napisanog anoniman?KAD SE ISTINA GOVORI I BOG SE MOLI I ČVRSTO SE STOJI IMENOM I PREZIMENOM IZA NAPISANOG Ili IZGOVORENOG.
  Žalosti me ovakva reklama,samo me čudi da je nije prvi objavio INDEX?

 5. Drago mi je da je netko progovorio,a isto tako da ce i drugi roditelji cija djeca idu i nalaze se sa slicnim problemima poduprijeti ovo,jer samo vi mozete promjeniti nesto. Nemojte probleme gurati pod tepih rekao je nas Nacelnik na jednom sastanku,bemojmo ih onda gurati,suocimo se sa istinom. Vrijeme je sa za nasu djecu dobijemo strucno obrazovanje,da politiku maknemo iz skole i okrenemo se budocnosti djece ili mozda vas nije briga kako ce vasa djeca sutra ici dalje,jer kao dok je turizma bit ce para zivjet ce se. Dajmo djeci obrazovanje,dajmo im dojstojanstvo. Hvala tati na ovome članku.

 6. Konačno, Bože hvala ti! Slava ti, neka je konačno izašlo na vidjelo! Podrška svim roditeljima i svojoj djeci i svim budućim generacijama! A načelnik neka nastavi gurati pod tepih sve probleme nas otočana i naše djece! Baš me zanima gdje ce njegov sin dogodine u školu?! Može ga biti sram! I taj ŠO, što oni čine? Sve sami direktori, a nijednog nije briga za djecu!
  Nisu roditelji nikad radili probleme, al nisu nikad ni naišli na zid kao ovih posljednjih mjeseci… Čekamo promjene i napredak škole, a ono iz godine u godinu sve veci jad i sve vece ruglo…
  Nek se čuje daleko glas svih nas roditelja koji misle na buducnost mljetske djece… hvala svim mamama i tatama koji su se pokrenili, neka vas čuva i pomogne vam dragi Bog

 7. Kokošinjac malo žešći! Svi nešto kokodaču, rijetko ko radi! Ima tamo i svijetlih točaka, ali oni su debela manjina! Zvali smo do sada inspekcije i ništa se nije ućinilo! Pisali ministru isto ko da nismo! Pisali Županu, zvali načelnika, al nema pomaka! I evo došla voda do grla ljudima, mediji su jedina šansa! Zašto nnaša djeca vrijede manje? Zašto vec godinam placamo repeticije iz matematike, iz fizike, iz engleskog? Zašto šutimo? Pa do kada više… Kucnuo je čas, draga Anamarija, kad vec niste Vi, evo neka probamo mi! Bravo mame i tate, imate podršku….

 8. Učiteljica iz matematika par godina do penzije ne može stručni položit, djecu naziva majmunima, govori im da nemaju mozga, naziva ih bezobrazicima, vrišti da začepe, svi šute jer tko će učit djecu ako ode… Bolje nitko nego svatko! Pa gdje je nestala pedagogija naših starih dobruih učitelja. Djeca nam ne mogu spavati, povracaju na putu do škole, iz škole, plaču zbog isete učiteljice . Barem moja ne može! Što rade institucije? Što radi ranateljica? Što radi školski odbor? Svima sam se obraćala i molila ali ko da nisam… Župana i načelniha bolje i ne komentirati.

 9. Kad sam pročitala ovo što je ogorčeni roditelj napisao, pa vidila ove komentare ispod ostalih mama i tata, moram priznat da mi nije uopće žao što nisam ostala tamo raditi. Bila sam neko vrijeme u toj školi i stanje je užasno, grozno, tužno, žao mi je djece koja su izložena svemu i svačemu i svakome. Ne znam kako su i do sada roditelji šutili, ja ne bi sigurno da je moje dijete u pitanju! Atmosfera u školi je očajna, učitelji neprofesionalni, nekorektni, nervozni i živčani, neljubazni, a kakvi dolaze u školu to ću ostaviti za sebe. Pitala sam se cijelo vrijeme kako ne mogu naucit tih nekoliko ucenika ne za 2 nego za 4! Opcina nikada nije imala sluha za obrazovanje i skolu, barem ne tad kad sam ja bila tamo, bas kao ni zupanija. Uvjeti rada u školi kao da smo u doba prije Isusa Krista, kiša ulazi u učionice, vode nemaš, wc zaštopani, papira i sapuna nije bilo, hladno da se nismo skidali iz jakna i kaputa, internet hvataš po hodnicima, projektor si morao moliti kod jedne kolegice kao da je njeno privatno vlasništvo… Eto nisam morala tu ostati raditi pa mogu i napisati koju riječ jer uistinu je nepojmljivo da danas ima takvih skola i ucitelja, a nije mi bilo jasno zašto to roditelji doživljavaju pod normalno

 10. Čitajući ovaj članak, osjećaj olakšanja na prvu.a onda pitanje: hoće li ovo išta pomoći?? Zar treba sve u medije da bi netko reagirao? Zar smo došli do toga da nam zaposlenici institucija govore da naša djeca lažu,da roditelji izmišljaju,da se petljaju gdje im nije mjesto? Zar ravnateljica,koja je postavljena na to mjesto,dijeli mišljenje s pojedincima da joj roditelji kuhaju kašu?
  Draga ravnateljice,poštovani načelniče, poštovani župane,poštovani članovi školskog odbora i svih institucija kojima smo se obraćali za pomoć,jedno veliko pljuc za vas.vi bi ste trebali biti uz našu djecu,ne nazivati ih lašcima i reagirati pozitivno na svaki njihov vapaj za pomoć.sva ta djeca idu u školu željni znanja,šaljemo ih tamo da nauče nešto.a svi vi dozvoljavate da se oni vraćaju kući puni gorčine i s milion upitnika iznad glave slušajući kako im se govori da su bezobrazni, egoistični i lakovi.
  Sram me,kao roditelja što je to dozvoljeno,VAMA poštovani!
  Ima u našoj maloj školi i dobrih učitelja i učiteljica.ne dobrih nego odličnih,ali u moru bezobrazluka ne dolaze do izražaja.a ja im svima skidam kapu,i moj naklon do poda što se trude.
  I molim vas,ne spominjite više Boga i Božju kaznu,da vas ne bi dostigla.
  Lijep pozdrav svima

 11. Ova škola je oličenje onoga što osnovne škole ne bi smijele bit.
  Dernjava po hodnicima za vrijeme sata, ma ne od djece, nego od uciteljica koje djele pravdu. Učitelji koji škole nikad prije u životu vidili nisu, ne zbog maldosti nego se u pola zivota sjete da bi mogli glumit učitelje, pa nađu dovoljno napušenu ravnateljicu kojoj je to super i igraju se škole. Djeca se vrijeđaju svakakvim komentarima, a od poducavanja ništa, imaju youtube, roditelje, lekcije pa se snađemo. Koga briga za djecu i obrazovanje, oli su oni bitni?
  Onima koji sjede u skolskom odboru, pa što njima pisat ili govorit, to su politicki montirane ulizice koje je još manje briga za djecu koja su OSUĐENA da idu u ovu školu.
  U veljači se mjenja raspored, dodava osmi školski sat, jer se ocito nekome treba osvetit, a kako drugo nego preko leđa djece?
  Mene je sram da moje djete ide u ovu školu!
  Sram me je da moram anonimno pisat po portalima komentare od straha što će sutra moje dijete doživit ako napišem svoje ime. Čujem, citam svasta o stanju u skoli… i sve je istina, svaka riječ – a najgore od svega je da to nije ni pola mise.
  Politička pripadnost se dobro nagrađuje, bitno da si do glas, dobiješ što si zamislio, nije važno jesi li za to iti malo sposoban!
  Živjela nama naša škola, i da mi djete što prije iz nje izađe!

 12. Mljecane nije briga za djecu, jer da je ne bi mi ode piskarali ili pričali po kucama, digli bi se vec odavna na noge! Ucila je ona i mene, a od 45 minuta sata u učionici je bila tek koji minut! Nista se promjenila nije, nema je ni danas u ucionici. Najglasnija kako tad tako sad! Rezultati joj sve govore, 100% jedinice, pa da niko ne zna, da niko ne moze naučiti za 2!? Djeca problem? Roditelji problem? Pa ja nisam ucitelj, a vise radim doma sa svojima nego ona. Nije jedina, nakon toliko godina ucenja stranog jezika oni ni procitat ne znaju sta pise… Ili da ni materinji jezik ne znaju citati,ali neka je njoj hladno!
  a bakica iz matematike, e ona nam.je najjaca. Neko je napisao da se našla pod stare dane igrati uciteljice i da bas tako. Nedostatak matematicara u cjeloj državi, a ona bas Mljet odabrala? A iz ducana s paketima crnog vina izlazi, zvocaju boteje. Cudimo se vrjeski i nervozi. Piso bi ja do beskonacnosti i nista dobro i ljepo. Al poseban je slučaj ravnateljica koja pokušava napraviti raspored i nikako joj ne ide. Ne vidi da joj isti ucitelj u dva razreda radi isti sat! Štaš više pričat… treba dovest kamere da snime to

 13. Moja skola na sto si spala! Pa ova je ravmateljica ucila nas fumat. Nisam mogo vjerovat da je ravnateljica. Ko ju je podrzo? Kakvi su to ucitelji danas tamo kad njupodržavaju? Kakva nam je to vlast? Polika ju podržava? O poliko jadna si, narode kakav si? Ja se spasio, moja djeca srecom nece tamo

 14. Bio sam i ja ucenik nase otocne škole. Nikad ni loptu nismo imali, bilo nam je jako toplo drva smo nosili ucitejima. Svi smo uspjeli finut i srednju, nismo svi doktori, ali svi smo izrasli u ljude. Da se ovako govori i pise po fojima zbog ravnatejice jako je zalosno. Meni posebno jer svi su moji iz te skole,moj skoj. A koga moze takva osoba dovest nego iste ko i ona

 15. Poruka ravnateljici: idi prije nego te kamere dođu snimit jer kolut se zakotrljo. klupko se odmotalo,roditeji raškaju. Nema natrag. povedi i te svoje iz ekipe,jer došo je kraj i mati hašu pa će i vama. Nije skola svratište ni moja dijeca pokusni kunici

 16. Mene cudi kako niko ne spominje onog klauna iz informatike? Kako niko ne piše o predskoli i borbi za predskolu? Uvjeti i gdje se radi s malom djecom? Nije samo skola problem, problemi prate našu djecu i prije nego krenu u nasu skolu. I tu su nam djeca zakinuta, po svemu su nam djeca zakinuta. Kao da su djeca drugog reda…

 17. Mljetska škola nikad nije bila u ovako jadnom i žalosnom stanju! Kod starih ravnatelja imali smo svega, a najviše mira, poštovanja i razumjevanja. Ucitelji su bili sve,djeca su ih postivala,svi smo im se divili jer su bili prema djeci i roditeljima korektni, bez vrijeđanja i ponižavanja, osim jedne (ona je uvijek bila iznad).Ma ni bivša ravnateljica se nije ovako ponašala, uvijek je roditelje i djecu doćekala nasmijana. A to sto su se između čupali, o tome se nije pisalo pa ko da se nije dogodilo.DJECA NISU PATILA! Danas se nesvađaju po skoli,ali djeca doma placuci dohode,spavat ne mogu od skole,muka im,sanjaju skolu i uciteljice.Ravnateljici to ok,nije bas to tako kaze, kako ce ona znati kako je kad nevidi prst pred nosom. Ka je vidis mislis eno če poletjet. Skupila je krasnu ekipu,da ih svječom trazis ne bi oh našo. A sto sve djeci izgovore, kako ih vrjedaju i ponižavaju, kojim imenima ih nazivaju. Od nervoze i živaca zacrvene sse, sad ce eksplodirat. Ima pokoja dobrica, ali ne mogu doc do izražaja u moru jada,nemara,nebrige. Da, nebriga,pa kako ne mozes naučiti djete za 2? Kako svi baš nista neznaju? Nije njih briga,dodu i podu,a roditelji doma pisu,uču i radu s djecom! Lako sto ravnateljica nevidi,oli nacelnik ne vidi? Ili i njemu govorio ne govorio, dode na isto! Njega isto nije briga za otok, otocane i djecu! Sto je ucinio po tom pitanju? Nista, ko i ovih 8 godina… pokrenimo se

 18. Gospođa Anka da ste Vi iole normalna osoba onda bi reagirali tada kad se to sve događalo, a ne danas nakon pola stoljeca! A ne žmirili i dopustili da takve osobe rade s Vašom djecom! I ne bi se sakrivali iza nepostojeceg profila i laznog imena! Nije Vas mentorica dobro posavjetovala!
  Pozdrav i uživajte u svetoj nedjelji

 19. Pozivam “Anku Bašicu” na razgovor oči u oči. Moj br. je 099 452 1979.Razgovor će se snimat i poslat po svim novinama u Hrvatskoj i izvan. Gospođo Anka, čekam Vaš poziv!

 20. Najlakse je pljuvati po skoli i njenom vodstvu. Biti ravnatelj nije samo naredivanje i/ili podilazenje nekome. Ali takoder ima i ljudi koji kada ne dobiju sto su trazili onda pocnu pljuvati po svojim kolegama i ravnatelju, jer je to jedini nacin koji pojedinci znaju. Zalosno!
  Ako cemo pricati o sadasnjoj i bivsoj ravnateljici, sadasnja je med i mlijeko naspram bivse. Pocevsi od vike, zivcanih ispada i misljenja kada ste ravnatelj da vam nitko nista ne moze, te da vi svakoga mozete omalovazavati, do toga da su se svi problemi u skoli “tiskali pod tepih”. To i jos dosta toga se dogadalo kod stare ravnateljice.
  Od kada je dosla sadasnja ravnateljica u skoli, a i na skoli, se pocelo raditi. Od meduljudskih odnosa u skoli do rada s ucenicima – sve se popravilo i poboljsalo. Osoba se trudi, ali budite svjesni da promjene ne dolaze preko noci, niti mogu doci preko noci.
  Budimo realni, u dosta skoli postoji, negdje veci negdje manji, problem s nekim od ucitelja, ali gledajuci sa strane roditelja svi koji nesto rade (a kada rade onda i djeca moraju vise uciti i raditi) postaju problematicni i obrnuto.
  A da se djecu pita bilo gdje u Hrvatskoj pa vjerojatno i u razvijenom svijetu, je li vole ici u skolu i uciti, dobiti cete oprecne odgovore. Vecina ce vam reci da ne vole, tj da vole uciti samo ono sto ih zanima(ako to postoji).
  Svi smo mi isli i zavrsili osnovnu skolu, ali tada u skoli je bilo postivanja izmedu ucenika i prema uciteljima, a danas nazalost to skoro pa i ne postoji (sve pohvale iznimkama). Jednostavno su se vremena promijenila, ali jos uvijek dosta toga proizlazi iz cinjenice da se djecu kod kuce treba nauciti pristojnosti i postivanju kao svojih vrsnjaka tako i starijih osoba, pa tako i ucitelja.
  Djeca su nasa buducnost te ih trebamo tako i tretirati i u skladu s tim dobro odgajati.
  Podrska sadasnjoj ravnateljici, i samo naprijed!
  I zapamtimo kuca se gradi od temelja, a ne od krova, a temelji trebaju biti jako dobri da bi kuca opstala. Temelji u ovoj prici su djeca i ucitelji koji uce tu djecu. A u zadnjih 18 mjeseci se konacno pocelo raditi na temeljima.
  I za kraj: Qui sine peccato est vestrum, primus in illam lapidem mittat.

 21. Gospodine Maro, najlakše je pljuvat anonimno, očekujem i Vaš poziv na gore navedeni broj mobitela, a imam i Vaše podatke. Poziv će također biti sniman, ali na žalost morat ćete se predstaviti, a toliko ste jadni da ni to niste u stanju ili barem ne bez “goriva”.Kao što sam rekla moj broj je 0994521979. Čujemo se i vidimo!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić