31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaOdržano stručno vodstvo „Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru“

Održano stručno vodstvo „Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru“

Umjetnička galerija Dubrovnik u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala i ove godine organizira besplatna stručna vodstva po gradu pod nazivom “Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru” koje vodi kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik Jelena Tamindžija Donnart.

Prvo je vodstvo održano u srijedu, 7. prosinca. Sastanak je bio ispred katedrala, a vodstvo uključuje razgled ostvarenja modernih umjetnika s kraja i početka 20. stoljeća i njihovo djelovanje u Dubrovniku, bilo da gradu pripadaju svojim rođenjem ili su se svojim likovnim djelovanjem istaknuli. Vodstvo uključuje sljedeće lokacije: Kazalište Marina Držića Meštrovićev kip Marina Držića, Bukovčev oslikani svod kazališta, i Meštrovićevo revolucionarno likovno djelovanje u gradu i povijest naručivanja spomenika javnim ličnostima u Dubrovniku, vitraji Iva Dulčića na crkvi sv. Vlaha i povijest crkve, Stradun kao inspiracija umjetnicima. Vodstvo se završilo u Pilama gdje se detaljnije objasnio projekt Meštrovićeve transformacije ulaza u Pila i poznate skalinade u Pilama i Posatu.

Sljedeće vodstvo za koje je preostalo još nekoliko mjesta, na rasporedu je u subotu, 10. prosinca u 14 sati, a potrebno se prijaviti putem emaila: press@momad.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA