23.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOdržana sjednica Vijeća za prevenciju Gradskog kotara Mokošica - naglasak na nepropisnom...

Održana sjednica Vijeća za prevenciju Gradskog kotara Mokošica – naglasak na nepropisnom parkiranju

Vijeće za prevenciju Gradskog kotara Mokošica održalo je jučer, 25. veljače deseti radni sastanak, na kojem je sudjelovala predsjednica Gradskog kotara Mokošica Nikolina Pozniak, tajnik Gradskog kotara Mokošica Božo Bender, župnik don Marinko Šljivić, a ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sudjelovali su policijski službenik za prevenciju Policijske postaje Dubrovnik Miho Čanić, suradnik u radu Vijeća i kontakt policajac Policijske postaje Dubrovnik Joško Pranjić

Također, na desetom radnom sastanku sudjelovao je i dio vijećnika Gradskog kotara Mokošica, dok građani nisu bili nazočni, zbog trenutne epidemiološke situacije.

Na sjednici se govorilo o rezultatima provedbe projekta „Nova Mokošica- mjesto sigurnog življenja“, općem stanju sigurnosti, stanju sigurnosti prometa na cestama u Ulici Od izvora, Marina Kneževića i Između dolaca, rješavanju problema oko postavljanja spremnika za prikupljanje reciklažnog otpada, okupljanju maloljetnika u noćnim satima na zapuštenim i skrovitim mjestima uz konzumiranje alkohola, rješavanju problema neprimjerenih grafita na početku ulice Bartola Kašića uz vodstvo don Marinka Šljivića i udruge mladih Župe sv. Obitelji, uključenju mladih u udrugu mladih Župe sv. Obitelji, mogućem problemu u prometovanju ulicom Između dolaca po otvaranju trgovine „Pemo“ radi nemogućnosti adekvatnog parkiranja vozila dostave, zapuštenosti i uređenju Opskrbnog centra u ulici Bartola Kašića, te datumima održavanja slijedećih sjednica Vijeća za prevenciju.

Nadalje, na radnom sastanku su donesene odluke koje se odnose na problem prometovanja i nepropisnog parkiranja u Ulicama Marina Kneževića, Između dolaca i Od izvora kroz omogućavanje parkiranja u noćnim satima postavljenim prometnim znakovima. Također, donesene su odluke koje se odnose na pojačano praćenje načina parkiranja vozila u donjem (dvosmjernom djelu) Ulice Između dolaca i korištenja novoizgrađenog parkirališta iznad ulice kao i praćenje mjesta okupljanja maloljetnika u noćnim satima. Nadalje, donesena je odluka o podržavanju inicijative don Marina Šljivića i udruge mladih Župe sv. Obitelji za rješavanje problema  neprimjerenih grafita na početku Ulice Bartola Kašića.

Slijedeći radni sastanak Vijeća za prevenciju Gradskog kotara Mokošica dogovoren je za mjesec travanj ove godine, o čemu će građani i predstavnici stanara biti obaviješteni putem medija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA