26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaSportOdržan ždrijeb: Pasjača Popovići suparnik prvacima na otvaranju Divlje lige

Održan ždrijeb: Pasjača Popovići suparnik prvacima na otvaranju Divlje lige

Sandro Sukno i Elvis Fatović, nekoć sjajni vaterpolisti, a danas su takvi kao treneri, te čelnici Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, potonji je od 1997. godine sudionik Divlje lige, vratar Sovrnje Doli, izvlačili su kuglice te tako odredili skupine Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu.

Novi je sustav natjecanja u Divljoj ligi. U skupinama ‘A’ i ‘B’ je osam najuspješnijih sastava prošle sezone (kako se nije prijavila Elita, koja je bila četvrta, tako je jedna od momčadi, koja je bila treća u skupini te zaključila nastup na diobi devetog mjesta, uskočila na upražnjeno mjesto (sretna je bila Pasjača Popovići). U skupini ‘A’ su Kokoti, Uvala Lapad, Kamen mali i Pasjača Popovići , a u skupini ‘B’ FUN H2O Mlini, Porporela, Crvene stijene Orašac i Lozica. Svatko sa svakim. Prva dva mjesta u skupini vode izravno u četvrtfinale, treći i četvrti će razigravati za mjesto među osam najboljih s četiri najuspješnija sastava preostale četiri skupine, ‘C’, ‘D’, ‘E’ i ‘F’.

U skupini ‘C’ su Turčin Danče, Palace i Plaža Bellevue, u skupini ‘D’ Komarda, Uvalica i Sustjepan mali muo, u skupini ‘E’ PVG Gruški mul, Lukovica i Srebreno, te u skupini ‘F’ Sovrnja Doli, Plaža ispod katamarana i Plaža ispod Petke.

Svatko sa svakim. Prva dva iz skupine razigravaju tko će doći u priliku igrati sa sastavima koji su bili treći i četvrti u skupinama ‘A’ i ‘B’. Križaju se skupine ‘C’ i ‘D’, te ‘E’ i ‘F’ (1. C – 2. D, 2. C – 1. D, 1. E – 2. F, te 2. E – 1. F). Nakon toga će se ždrijebom odlučiti tko će igrati protiv 3. A, 4. A, 3. B i 4. B.

Utakmice skupine ‘A’ i ‘B’ igraju se u subotu, 29. srpnja, u Mlinima. Otvaraju prvaci, Kokoti i Pasjača Popovići (17.45 sati). Zatim igraju Porporela – Crvene stijene Orašac (18.45 sati), pa Uvala Lapad – Kamen mali (19.45 sati), te od 21 sat FUN H2O Mlini – Lozica. Utakmice 2. kola igraju se u srijedu,2. kolovoza, a 3. kola u nedjelju, 6. kolovoza.

U ponedjeljak, 31. srpnja, na Bellevue se igraju utakmice 1. kola u skupinama ‘C’, ‘D’, ‘E’ i ‘F’ (16.15 sati: Komarda – Sustjepan mali muo, 17.05 sati: PVG Gruški mul – Srebreno, 17.55 sati: Turčin Danče – Plaža Bellevue,18.45 sati: Sovrnja Doli – Plaža ispod Petke). U preostale četiri skupine 2. kolo je u četvrtak, 3. kolovoza, a 3. kola u subotu, 5. kolovoza.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA