25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOdržan webinar o Programu dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa i prometne...

Održan webinar o Programu dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa i prometne infrastrukture

Danas je u organizaciji HGK – Županijske komore Dubrovnik, Split, Šibenik i Zadar u suradnji s HBOR-om i HAMAG BICRO-om održan webinar na temu Programa dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanim djelatnostima u aktualnoj pandemiji COVID-a 19, Mjera A i Mjera B.  

Na webinaru je sudjelovalo sedamdesetak sudionika. 

Cilj Programa je osigurati financijsku podršku poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i s njima povezanim djelatnostima radi ublažavanja posljedica krize uzrokovane pandemijom koronavirusa na njihovo poslovanje.  

Potpore će se dodjeljivati kao državna jamstva za nove kredite za likvidnost, a prihvatljivi korisnici su mali, srednji i veliki poduzetnici koji posluju u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanih djelatnosti na teritoriju Republike Hrvatske. Ukupan iznos predviđenih sredstava po navedenom programu iznosi 600.000.000 kuna. 

Program će za velike poduzetnike provoditi HBOR te ga je na webinaru predstavila Mira Krneta, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju. Provoditelj Programa za srednje i male poduzetnike je HAMAG BICRO, o čemu je govorila Iva Debanić, ravnateljica Sektora za financijske instrumente HAMAG BICRO-a.  

Snimka webinara nalazi se na novoj informacijsko-komunikacijskoj platformi HGK Digitalna komora, pod kategorijom e-Edukacije. Pozivamo sve poslovne subjekte koji to još nisu da se registriraju preko stranice www.digitalnakomora.hr. Registracija i korištenje u potpunosti su besplatni. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA