26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleODRŽAN PRVI STREET ART PARK Akademske umjetnice oslikale klupe, postavljena i pop-up...

ODRŽAN PRVI STREET ART PARK Akademske umjetnice oslikale klupe, postavljena i pop-up izložba

Dubrovčani su se jutros, pod hladom stabala imali priliku družiti s umjetnicima. Naime, u sklopu manifestacije Ljeto u Gružu u Parku Luja Šoletića, a pod vodstvom kiparice Iris Lobaš Kukavičić i dizajnerice Kristine Mirošević, održan je prvi Street Art Park. U jednom dijelu park postavljena je pop-up izložba, dok su u drugom dubrovačke umjetnice oslikavale klupe.

Klupe su oslikale Jasmina Runje, Lena Kramarić i Josipa Vlašić, čija su rješenja ocijenjena kao najbolja putem javnog natječaja.

Kroz drugi dio parka postavljene je pop-up izložba prijavljenih akademskih radova umjetnika koji su izložili jedan do tri svoja rada s kojima su željeli upoznati Dubrovčane, te tako s njima uspostaviti direktan kontakt i promovirati svoj rad u urbanom okruženju.

Radove su izložili: Anamarija Bezek, Lena Kramarić, Klara Knego, Iva Laterza, Iris Lobaš Kukavičić, Wanda Mitrović, Ivan Perak, Jasmin Runje, Tina Violić, Josipa Vlašić i Eva Zvrko.

Projekt je zamišljen kao urbana platforma za suvremenu umjetnost koja aktivira ovaj javni prostor te njega i njegove sudionike čine vidljivima široj javnosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA