34.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaOdređen istražni pritvor za trojicu osumnjičenih za trgovanje ljudima - u tovarnom...

Određen istražni pritvor za trojicu osumnjičenih za trgovanje ljudima – u tovarnom prostoru, bez otvora, bilo je i djece

U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku su 13. studenoga privedena i ispitana dvojica državljana Republike Hrvatske (1995. i 1981.), a 14. studenoga jedan državljanin Republike Hrvatske (1993.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak dogovorio prijevoz nekoliko desetaka državljana Turske koji ne ispunjavaju uvjete ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj za novčanu naknadu od 30,00 eura po osobi, te je u tu svrhu 10. studenoga 2023. sklopio ugovor o najmu teretnog vozila.

Osnovano se sumnja da je 11. studenoga, zajedno s osumnjičenim 42-godišnjakom i osumnjičenim 30-godišnjakom odvezao to teretno vozilo u mjesto Plat gdje su u tovarni prostor tog vozila (nije bilo nikakvih otvora) uveli više državljanina Turske, među kojima je bilo i djece, te ih prevezli do mjesta Čibača pri čemu je osumnjičeni 30-godišnjak upravljao tim vozilom dok se osumnjičeni 28-godišnjak kretao svojim vozilom ispred njega kako bi upozoravao na policijske kontrole. Osumnjičeni 42-godišnjak se svojim vozilom kretao iza teretnog vozila kako policijske ophodnje ne bi uočile da se u teretnom vozilu prevozi više osoba.

Osnovano se sumnja da su dolaskom u mjesto Čibača tražili od turskih državljana da napuste vozilo, ali su oni to odbili te su se nastavili sami kretati tim vozilom prema Splitu, ali su ih tijekom puta zaustavili policijski službenici.

Sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i osumnjičenicima odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 15. studenoga 2023. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenika zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA