30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiODLUKA SUDA U SPLITU Poništena disciplinska rješenja MUP-a protiv Matka Klarića,...

ODLUKA SUDA U SPLITU Poništena disciplinska rješenja MUP-a protiv Matka Klarića, protiv dva svjedoka vodi se kazneni postupak

Upravni sud u Splitu usvojio je tužbene zahtjeve Matka Klarić, te poništio oba disciplinska rješenja MUP-a, kojima je ovaj bivši načelnik PGP Gruda bio oglašen odgovornim za nedolično ponašanje.

U nastavku donosimo očitovanje pravnog zastupnika, Matka Klarića, odvjetnika Daria Obradovića.

“U zastupanju gdina. Matka Klarića, bivšeg načelnika PGP Gruda, a vezano za postupak koji se protiv njega vodio pred Disciplinskim sudom MUP-a u odnosu na terećenje PU Dubrovačko-neretvanske da bi se tadašnji načelnik PGP Gruda Matko Klarić neprimjereno ponašao prema trima policijskim službenicama, obavještavam da je danas Upravni sud u Splitu objavio Presudu kojom se po tužbi gdina. Matka Klarića poništavaju Rješenja Ministarstva unutarnji poslova Republike Hrvatske i to Drugostupanjskog disciplinskog suda od 6. rujna 2022.g. i Odjela prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Rijeka od 07. lipnja 2022.g. a kojim Rješenjem je gdin. Mato Klarić bio oglašen odgovornim za nedolično ponašanje.

Ističem da je gdin. Klarić već prethodno pravomoćno oslobođen od odgovornosti za dvije točke za koje ga je PU Dubrovačko-neretvanska teretila u tom disciplinskom postupku.

Dakle, Upravni sud u Splitu prihvatio je tužbene razloge gdina. Matka Klarića te je poništio oba disciplinska Rješenja MUP-a kojima je gdin. Klarić bio oglašen odgovornima za neprimjereno ponašanje, uz napomenu da se u ovom trenutku protiv da svjedoka iz tog disciplinskog postupka koji su svjedočili protiv gdina. Klarića vode kazneni postupci za kaznena djela davanja lažnog iskaza i lažnog prijavljivana kaznenog djela”, navodi u očitovanju odvjetnik Matka Klarića, Dario Obradović.

FOTO: arhiva

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA