25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOD PONEDJELJKA Božinović pojasnio kako će izgledati popuštanje mjera

OD PONEDJELJKA Božinović pojasnio kako će izgledati popuštanje mjera

Na službenim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite objavljena je odluka o ublažavanju nekih protuepidemijskim mjera. Od ponedjeljka, 15. veljače omogućava se tako svim ugostiteljima isporuka hrane, pića, napitaka i slastica za van, rad teretana i fitness centra, rad dječjih igraonica i radionica, rad škola za strane jezike, kao i rad kasina, automat klubova i kladionica do 22 sata i zabranu pružanja ugostiteljskih usluga. Odluka se primjenjuje do 28. veljače. Ministar Božinović na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite detaljno je pojasni epidemiološki okvir popuštanja mjera piše N1.

“Četiri kategorije se popuštaju. Prva je isporuke hrane, pića i slastica iz ugostiteljskih objekata. Izrađen je precizni epidemološki okvir. Onio koji preuzimaju hranu ili piće se ne smiju zadržavati, nije dozvoljen ulazak u objekt. Razmak mora biti 2 metra, maske su obavezne. Ne smije se puštati glazba, terase treba maknuti, onemogućiti korištenje stolice. Treba se istaknuti pravila.

Teretane – važno je voditi računa o broju korisnika, jedna osoba na 20 kvadrata. Vodi se briga o provjetravanju. Nakon svake uporabe sprava mora se dezinficirati. Samo vlastiti ručnici i prostirke. Izbjegavati bliski kontakt i zabrana korištenja zajedničkih tuševa. Vodi se popis korisnika. Maske pri dolasku i registracija”, objašnjava.

U školama stranih jezika treba ograničiti grupe, obvezno je korištenje maski, a predavači trebaju održavati razmak ili se odvojiti pleksiglasom te mjeriti temperaturu.

U kladionicama je također obvezno nošenje maski i držane razmaka.

“U automat klubovima može biti jedan korisnik na 7 kvadrata. Držanje razmaka od dva metra, ako postoje sjedeća mjesta razmak mora biti 1,5 metara, a između stolova 3 metra. Ugostiteljski dio mora biti zatvoren, on nije dozvoljen”, kazao je Božinović.

FOTO:Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA