33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOBRAT: Lokacijska dozvola za projekt golfa na Srđu nije istekla, Đuro Capor...

OBRAT: Lokacijska dozvola za projekt golfa na Srđu nije istekla, Đuro Capor u šoku

Prije svega petnaest dana predstavnici liste “Srđ je Grad” i Inicijative “Srđ je naš” Đuro Capor, Nikša Selmani i Marko Giljača održali su konferenciju za medije na kojoj su objavili kako je lokacijska dozvola tvrtke Razvoj golf na Srđu istekla, da bi se danas dogodio veliki obrat. Naime, Dubrovačka televizija objavila je maloprije u svojoj središnjoj informativnoj emisiji kako je lokacijska dozvola za izgradnju športsko rekreacijskog centra s golf igralištema još uvijek na snazi.

Dubrovačka televizija poslala je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja novinarski upit kako bi provjerili je li lokacijska dozvola zaista istekla. Odogovor koji im je stigao u suprotnosti je s informacijama koje su prije nekoliko dana objavili Srđevci.

U odgovoru ministarstva Dubrovačkoj televiziji navodi se da je protiv Lokacijske dozvole izdane od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, 21. prosinca 2017. godine za izgradnju športsko rekreacijskog centra s golf igralištema, pokrenut upravni spor od strane Zelene akcije, koji je okončan Presudom Upravnog suda u Splitu od 5. prosinca 2018., a kojom je tužiteljev zahtjev odbijen, na što je Zelena akcija izjavila žalbu Visokom upravnom sudu pred kojim je žalbeni postupak još u tijeku. Ministarstvo u svom odgovoru dalje navodi, kako zbog navedenog sudskog postupka lokacijska dozvola još nije stekla svojstvo pravomoćnosti, a s obzirom na to da se sukladno čl. 150. Zakona o prostornom uređenju istek roka važenja lokacijske dozvole računa od dana njene pravomoćnosti, ista nije prestala važiti, niti je bilo potrebe i uvjeta za traženje njenog produljena.

Za komentar smo upitali i Đura Capor koji je šokiran ovakvim odgovor resornog ministarstva.

“Neugodno smo iznenađeni odgovorom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na upit novinarke Dubrovačke televizije. Prije sve petnaestak dana na naš upit je li investitor zatražio produljenje lokacijske dozvole isto nam je ministarstvo odgovorilo da investitor nije zatražio produljenje lokacijske dozvole, iz čega smo zaključili da je projekt obustavljen, bar kad je u pitanju ova dozvola. Ministarstvo nam nije dalo cijelovit odogovor i potpunu informaciju. Mi ćemo se nastaviti boriti protiv ovog projekta. Investitora kao i neugodne sprege Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja očito se nećemo riješiti tako lako” kazao nam je u kratkom razgovoru Đuro Capor.

PUSTI IH NEKA “LAJU”, NEĆE USTRAJATI: Srđevci obznanili kako je lokacijska dozvola za projekt na Srđu istekla!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA