25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiObjavljeni telefoni na koje rodbina može dobiti informacije o oboljelima

Objavljeni telefoni na koje rodbina može dobiti informacije o oboljelima

Mario Bekić, ravnatelj OB Dubrovnik, kazao je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite DNŽ, kako je stanje sve 33 osobe koje su hospitalizirane u OB Dubrovnik stabilno. Dvije su osobe u Jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, ali nisu intubirane. Stanje pacijenta, koji je transportiran u respiracijski centar na Križinama u Splitu je nepromijenjeno. U bolnici je trenutno 11 osoba iz doma u Pločama i pet osoba iz doma u Dubrovniku. Uz medicinsku sestru i liječnika, koji su od prije u samoizolaciji, zaražen je i jedan inženjer radiologije.

Dr. Bekić je obznanio i brojeve telefona na koje obitelji mogu dobiti informacije o stanju pacijenata. Samo liječnik može dati informaciju o stanju pacijenta i to uživo, ali zbog situacije davat ćemo rodbini kratke informacije preko telefona.

Broj Odjela za zarazne bolesti od 14 do 15 sati – 431 658

Jedinica intenzivnog liječenja od 14 do 15 sati – 431 644

Studentski centar od 14 do 16 sati – 091 431 7241

Mato Lakić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ kazao je kako je ovo prvi put da mi dva dana za redom nemamo novopozitivnih, a ako izuzmemo domove i obitelji djelatnika doma, pet dana nemamo dokaze cirkulacije virusa.

“To treba zahvaliti svim građanima koji se drže uputa. U samoizolaciji je trenutno 528 osoba u Županiji”, kazao je Lakić.

Načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević kazao je kako nije bilo postupanja vezanih uz pandemiju kao ni kršenja samoizolacija. O punktovima među pelješkim općinama kazao je.

“Punktovi su na frekventnim lokacijama, između nekih jedinica lokalne uprave zbog male prometnosti nije bilo potrebe postaviti punktove. Poluotok Pelješac za nas je jedna cjelina, i zasad nemamo potrebe za punktom, ako se utvrdi potreba punkt ćemo postaviti. I dalje vrijedi zabrana prometovanja van mjesta prebivališta”.

Volonteri udruge “Ruka pomoći” uz pomoć triju dubrovačkih restorana raznosili su pedestorici naših sugrađana lošijeg imovinskog stanja hranu, a nakon što je na snagu stupila zabrana dostave hrane iz Doma za starije i nemoćne Dubrovnik. Od ponedjeljka hranu će pripremati i dostavljati Hotel Gruž u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA