31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleObjavljen promotivni video rute ‘Putevima maslina’ koja prolazi i kroz Dubrovačko-neretvansku županiju

Objavljen promotivni video rute ‘Putevima maslina’ koja prolazi i kroz Dubrovačko-neretvansku županiju

Ruta ‘Putevima maslina’, koja prolazi i kroz Dubrovačko-neretvansku županiju, dio je novog promotivnog videa objavljenog u sklopu projekta Routes4U.

Routes4U zajednički je program Vijeća Europe i Europske unije za jačanje regionalnog razvoja u jadransko-jonskim, alpskim, baltičkim morem i dunavskim makro regijama i promovira važnost lokalnih građana i njihovu snažnu povezanost s baštinom, pogotovo u ovom razdoblju kad europski turistički sektor doživljava novu potražnju za posebnim i raznovrsnim kratkim putovanjima bliže kući.

Kroz promotivni video prikazano je sedam novih kulturnih ruta u razvoju na cijelom europskom kontinentu i šire, među kojima je i ruta ”Putevima maslina“, a dio videa posvećen je i otoku Korčuli. 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji uključeno je 27 dionika u ovu rutu i to na području Dubrovnika, Lastova, Pelješca, Korčule i doline Neretve koji su tijekom prikupljanja podataka u suradnji s turističkim zajednicama općina i gradova Dubrovačko-neretvanske županije izrazili želju biti dio ove kulturne rute.

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA, kao podrška projektu “Routs4You” potpisale su s Kulturnom zakladom “Routes of the olive tree” Memorandum o suradnji za uključivanje ponude najjužnije županije u Kulturnu rutu Vijeća Europe “Putevima maslina” kako bi promovirali i valorizirali kulturnu i prirodnu baštinu, masline i maslinovo ulje.

Ruta uključuje stare mlinice, uljare i maslinike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom te kušanjem maslinova ulja, muzeje sapluna od maslinova ulja, udruge maslinara, tematske manifestacije kao i povijesne znamenitosti i arheološke lokalitete.

Osim rute ‘Putevima maslina’,  u videu se prikazuju i druge rute, a videozapise i ostale informacije možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA