19.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiOBJAVLJEN NATJEČAJ: traži se pročelnik najizazovnijeg upravnog odjela u Gradu

OBJAVLJEN NATJEČAJ: traži se pročelnik najizazovnijeg upravnog odjela u Gradu

Grad Dubrovnik objavio je putem službenih stranica te Narodnih novina javni natječaj za imenovanje pročelnika odnosno pročelnice Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika. Za navedeno mjesto traži se jedna izvršitelj i to na neodređeno vrijeme, ali uz probni rok od tri mjeseca. Natječaj je objavljen jučer, 23. rujna, a prijave se zaprimaju idućih osam dana, zaključno s 1. listopadom. Podsjetimo, nakon što je Silva Vlašić, dugogodinja pročelnica ovog upravnog odjela dala ostavku, privremeno ga je preuzeo Zdenko Medović.

U tekstu natječaja uz uvjete koje kandidati moraju zadovoljavati, dokumentaciju koju je potrebno priložiti naveden je i detaljan opis posla pročelnika.

Prema posebnim uvjetima budući pročelnik mora biti magistar struke ili stručni specijalist pravne, građevinske ili arhitektonske struke s najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima s položenim državnim stručnim ispitom sukladno struci. Navedeno je i kako kandidati trebaju imati organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje odjelom, kao i da moraju poznavati rada na računalu i jedan svjetski jezik.

„Radnim iskustvom na odgovarajućim poslovima razumijeva se radno iskustvo (služba u upravnim tijelima jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave, državna služba, javna služba, radni odnos kod privatnog poslodavca, samostalno obavljanje profesionalne djelatnosti ili obavljanje poslova u međunarodnim organizacijama) ostvareno na poslovima navedenog stupnja obrazovanja (stručne spreme) i struke“, navodi se u tekstu natječaja.

Na služenim stranicama Grada detaljno je opisano radno mjesto pročenika Upravog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje. Pročenik tako planira, vodi, koordinira poslove iz nadležnog upravnog odjela, doprinosi razvoju koncpeta te rješava strateške zadaće, izrađuje program i plan rada upravnog odjela, podnosi pisana izvješća o radu, izrađuje prijedloge dijela proračuna koji se odnosi na upravni odjel, izrađuje prijedloge akta iz nadležnog upravnog odjela, pruža stručnu pomoć građanima i pravnim osobama u pitanja iz nadlenžnosti upravnog odjela. Navedeno je i kako pročelnik donosi rrješenja u prvom stupnju o pravima, obvezma i odgovornosti službenika upravnog odjela te ocjenjivanje rada služebenika upravnog odjela te je ovlaštenik zaštite na radu. U djelokrug poslova pročenika ulaze i drugi poslovi po nalogu gradonačelnika.

Osobe koje zadovolje formalne uvjete natječaja i steknu status kandidata odnosno kandidatkinje trebaju proći i provjeru znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja i intervjua, s tim da se pisani dio tesiranja boduje, a intervju će se provesti s kandidatima koji ostvare najmanje 50 posto od ukupnog broj bodova na pisanom testiranju. O rezultatima javnog natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku od 60 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

Istaknuto je i kako se nakon raspisanog natječaja i provedenog cjelokupnog postupka ne mora izvršiti izbor te će se u tom slušaju donijeti Odluka o poništenju javnog natječaja, a pojašnjen je i način izračuna bruto plaće za navedeno radno mjesto, koju čini umnožak koeficijenta složenosti poslova (5,20) i osnovice za obračun plaća za pripadajući mjesec 3.352, 50 uvećan za 0.5 posto za svaku navršenu godinu radnog staža.

Javni natječaj možete pronaći ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA