6.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiObitelj dubrovačkog ratnog snimatelja: duboko smo dirnuti ovim priznanjem Pavovog i našeg...

Obitelj dubrovačkog ratnog snimatelja: duboko smo dirnuti ovim priznanjem Pavovog i našeg Grada

Kao Pavova najbliža obitelj, počašćene smo i duboko dirnute ovim priznanjem Pavovog i našeg Grada djelu i žrtvi našeg sina i brata. Istovremeno, kao privatne osobe duboko emotivno proživljavamo ovaj trenutak i još jednom prolazimo kroz svu bol i gubitak koje su nas zadesile tog 6. prosinca 1991. Stoga vas, u uvjerenju da razumijete našu potrebu za privatnošću, molimo da nam dozvolite da dostojanstveno i u tišini nazočimo ovoj svečanosti – zamolile su majka i sestra hrabrog ratnog snimatelja, Mirjana Urban i Ljubica Predovan koje će u ponedjelak, 6. prosinca biti zajedno s ostalim uzvanicima i štovateljima Pavovog djela na otkrivanju spomen ploče njemu u čast.

Fotograf Pavo Urban poginuo je 6. prosinca 1991. od gelera neprijateljske granate, ispod zvonika, fotografirajući agresorsko granatiranje Dubrovnika. Na tom istom mjestu na Luži otkrit će se spomen ploča. Otkrit će je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i potpredsjednik Vlade te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Zbog ceremonije otkrivanja spomen ploče Ulica svetog Dominika zatvorit će se za promet svih vozila, osim interventnih u vremenu od 7:45 do 8:30 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]