28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiObavijest o privremenom zatvaranju otoka Lokruma

Obavijest o privremenom zatvaranju otoka Lokruma

Obavještavaju se posjetitelji otoka Lokruma da će otok biti zatvoren za posjetitelje 11. i 12. listopada 2023. godine u vremenu od 7,00-12,00 sati povodom održavanje akcije testiranja autonomnog sustava robota za potrebe SEACLEAR projekta.

SeaClear projekt razvio je prvi sustav bespilotnih podvodnih i površinskih plovila za pronalaženje i prikupljanje otpada s morskog dna. U organizaciji Regionalne agencije DUNEA i Sveučilišta u Dubrovniku, 13. listopada  s početkom u 10 sati na sveučilišnom Kampusu održat će se završna konferencija pod sloganom „Smart Robots and Human Hearts – for Clean Oceans”.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti i iskoristi priliku čuti ostvarene rezultate ovog, trenutno najaktualnijeg projekta na EU sceni, na temu inovativnih rješenja za uklanjanje otpada iz mora, gdje će se kroz panel diskusiju partnera razviti dijalog s publikom. Sudjelovanje je besplatno, konferencija će se odvijati u potpunosti na engleskom jeziku, a simultani prijevod na hrvatski neće biti dostupan. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA